Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2022

Όταν ο μετροπόντικας κατάπιε το περίπτερο σε live μετάδοση: Βρίσκεται ακόμα εκεί… θαμμένο (vids)


Σαν σήμερα λειτούργησε για πρώτη φορά το Μετρό της Αθήνας με ρεκόρ επιβατών, αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί συνέβησαν απρόοπτα και ευτράπελα με κυρίαρχο αυτό με το περίπτερο.
Ήταν όλοι εκεί… Περιχαρής ο Κώστας Σημίτης με το πρώτο εισιτήριο στο χέρι, ο Κώστας Καραμανλής, η Δήμητρα Λιάνη, φυσικά ο αρμόδιος Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης… μέχρι ο Ηλίας Ψινάκης με τον Σάκη Ρουβά με μαύρα γυαλιά ηλίου και καμπαρντίνες. Γκαρσόνια με ποτήρια κρασί τους ανέμεναν στην είσοδο. Ένα μεγάλο έργο, διορθώνουμε… τεράστιο έργο είχε πάρει σάρκα και οστά ύστερα από 8 χρόνια έργων και από μελέτες που είχαν ξεκινήσει από το… 1950.
Περασμένα ξεχασμένα όμως. Το υπόγειο Μετρό ήταν πλέον γεγονός στην Αθήνα και σαν σήμερα άνοιξε τις πύλες του και υποδέχθηκε τους Αθηναίους. Τους πολιτικούς σε πρώτη φάση, για την πρώτη βόλτα και μέχρι το μεσημέρι πάνω από… 1.000.000 επιβάτες.
Δεν ήταν όλα ρόδινα όμως σε αυτό το «ταξίδι». Είπαμε 8 χρόνια έργων, στα οποία συνέβησαν πολλά απρόοπτα αλλά και ευτράπελα. Κορυφαίο όλων; Το περίπτερο που κατάπιε ο μετροπόντικας. Κυριολεκτικά. Χάθηκε στα έγκατα της γης και ευτυχώς δεν θρηνήσαμε και κάποιο θύμα. Και για όσους δεν θυμάστε γιατί είστε μικροί, το θρυλικό πλέον αυτό γεγονός είχε συμβεί σε… live μετάδοση. 
Το είδαν «ζωντανά» εκατομμύρια κόσμος.
Ο μετροπόντικας έσκαβε με μανία από κάτω μας για να ανοίξει τις διαδρομές του μετρό που απολαμβάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Όλα κι όλα, δεν έχουμε και πολλά να περηφανευόμαστε και το Μετρό μας μια χαρά είναι, για δείτε και άλλων χωρών, άσχετα αν το είχαν καμιά 50άρια χρόνια πριν από μας. Όταν ήταν κάτω από την οδό Πανεπιστημίου, το έδαφος υποχώρησε, έγινε καθίζηση και το περίπτερο χώθηκε μέσα στη γη. Το «κατάπιε» σε live μετάδοση.
Όσο cult στιγμή μοιάζει και μετά από τόσα χρόνια μπορούμε και γελάμε, γιατί τότε ήταν τραγικό (καλά ακόμα είναι) και είχε προκαλέσει πάμπολλες αντιδράσεις, ευτυχώς δεν είχαμε θύματα, γιατί η αρραβωνιαστικιά του περιπτερά Στάθη Τραπεζαλίδη, η Βάσω Μαυραγάνη βρισκόταν μέσα και μόλις την τελευταία στιγμή πρόλαβε να βγει έξω και να γλιτώσει.
Οι καταστηματάρχες πετάχτηκαν έξω, φοβούμενοι ότι θα γίνει και καθίζηση κτηρίων και φυσικά η Πανεπιστημίου έκλεισε.
«Από το Αττικό Μετρό με διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος και σήμερα έγινε το κακό», είχε πει τότε φανερά ταραγμένος ο Στάθης Τραπεζαλίδης: «Μου έδωσαν ένα χαρτί από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, με το οποίο υπόσχονται να με αποζημιώσουν, όμως δεν είναι τίποτα δεσμευτικό».
Δίπλα του, η αρραβωνιαστικιά του έκλαιγε: «Ήμουν μέσα και ξαφνικά ένιωσα το περίπτερο να γέρνει προς τα πίσω. Πετάχτηκα αμέσως έξω. Ένα λεπτό να έμενα, θα με είχε παρασύρει. Αν υπήρχε κόσμος, φοβάμαι ότι θα είχαμε θύματα» είχε πει.
Αργά εκείνο το βράδυ, οι υπεύθυνοι της εταιρείας Αττικό Μετρό αποφάσισαν να μην ανασύρουν το περίπτερο και να καλύψουν με τσιμέντο ταχείας πήξεως το άνοιγμα που δημιουργήθηκε από την καθίζηση. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας γίνονταν συνεχείς μετρήσεις από τους τεχνικούς της εταιρείας προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κίνδυνος καθίζησης για τα υπόλοιπα κτίρια που υπάρχουν σε εκείνο το σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα