Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Αίτηση συμμετοχής του Δήμου Τριφυλίας στις «100 Κλιματικά Ουδέτερες Πόλεις»

Ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Τριφυλίας ενέκρινε την υποβολή αιτήματος στην Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, προκείμενου να συμμετάσχει ο Δήμος Τριφυλίας στο Μνημόνιο Συνεργασίας των Ελληνικών Πόλεων με την Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αποστολής «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030, από και προς τους πολίτες».
Στην εισήγηση του ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Δημήτρης Στριμπάκος επισήμανε: «Η Ευρωπαϊκή Αποστολή «100 Κλιματικά Ουδέτερες και Έξυπνες Πόλεις έως το 2030, από και προς τους πολίτες» στοχεύει να υποστηρίξει τον μετασχηματισμό των ευρωπαϊκών πόλεων προς την ουδετερότητα του κλίματος έως το 2030, συμβάλλοντας στην υλοποίηση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (European Green Deal) έως το 2050, για τη βελτίωση της ευημερίας των πολιτών.
Σκοπός της Αποστολής είναι οι 100 τελικά επιλεγμένες πόλεις να λειτουργήσουν ως πρότυποι κόμβοι καινοτομίας για όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πόλεις, αναπτύσσοντας συνεργασίες και ένα αποθετήριο καλών πρακτικών από επιτυχημένα έργα καινοτομίας και επενδύσεις πλήρους κλίμακας. Οι επενδύσεις προς την κλιματική ουδετερότητα θα υλοποιηθούν κυρίως μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ και των προσκλήσεων Horizon, Life κ.α., στις οποίες το σύνολο των ευρωπαϊκών πόλεων θα είναι επιλέξιμες».
Επίσης εγκρίθηκε η υποβολή πρότασης δράσεων στο πλαίσιο του Έργου «Εκσυγχρονισμός των ΚΕΠ» από το Δήμο Τριφυλίας σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ενέκρινε την αποδοχή ανάληψης υλοποίησης των δράσεων - όπως αυτές αποτυπώνονται στο Παράρτημα Ι – Επιλέξιμοι Δήμοι και Δράσεις του Έργου και αφορούν το Δήμο Τριφυλίας.
Όπως και την αποδοχή της χρηματοδότηση, ποσού 193.483,68 ευρώ , από την επιχορήγηση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον «Εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ» σύμφωνα με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.     Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα