Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022

«Βόμβα» από ιστορική αλυσίδα φούρνων: Έρχονται λουκέτα σε δεκάδες καταστήματα

Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκεται μία από τις πιο ιστορικές αλυσίδες αρτοποιείων της χώρας με πάνω από 120 καταστήματα: Με επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, οι φούρνοι «Βενέτη» εκπέμπουν «SOS».
Από το 1948 μέχρι σήμερα η αλυσίδα φούρνων «Βενέτη» ακολουθεί μια ανοδική πορεία, καθώς από το πρώτο κατάστημα στη Νέα Ερυθραία έχει βρεθέι πλέον με 120 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα - πολλά με τη μέθοδο franchise - ενώ έχει κάνει μεγάλα ανοίγματα, όπως στο παγωτό, αλλά και το σπιτικό φαγητό, την πίτσα και τα μπέργκερ.
Την περασμένη Πέμπτη, ωστόσο, με επιστολή του στον πρωθυπουργό, o διευθύνων σύμβουλος του «Βενέτη», Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, ρίχνοντας μια «βόμβα» τουλάχιστον για τους πελάτες της, καθώς οι άνθρωποι της αγοράς γνωρίζουν από πρώτο χέρι την απειλή του λουκέτου.
Έρχονται και μας λένε δεν αντέχουμε άλλο, πάρτε τα κλειδιά, κάντε το ό,τι θέλετε. Κλείστε το, δεν μπορούμε να καλύψουμε το κόστος της ενέργειας
«Αν δεν γίνει κάτι θα δείτε λουκέτα σωρηδόν και όχι μόνον από τους φούρνους, αλλά και από τα καταστήματα, τα αναψυκτήρια», ανέφερε ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης, μιλώντας στο Mega.
Όπως λένε οι άνθρωποι της αγοράς, ο πενταπλασιασμός του κόστους στην Ενέργεια είναι μία θηλιά που μόνο με δραστικά μέτρα μπορεί να βγει από τον λαιμό τους, άλλη λύση δεν υπάρχει.
«Εάν περιορίσουμε το ωράριο θα εξοικονομήσουμε κάποια ενέργεια η οποία αφορά κυρίως τον φωτισμό, το μεγάλο κόστος της ενέργειας των καταστημάτων της εστίασης και των φούρνων, όμως, είναι τα μηχανήματα.
Δεν μπορείς να κλείσεις τα ψυγεία δεν μπορείς να κλείσεις τους φούρνους, πρέπει να ξυπνήσεις το πρωί και να ξεκινήσεις να παράγεις προϊόντα, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα