Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Καταγγελία για διευθυντή σχολείου: Ζήτησε από μετανάστες λεφτά για το στεφάνι που θα κατέθετε η κόρη τους


Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς.
Χωρίς να προσδιορίζει τον τόπο, ανέφερε ότι διευθυντής σχολείου επειδή δεν του άρεσε που κληρώθηκε να καταθέσει στεφάνι στη γιορτή παιδί μεταναστών, απαίτησε από τους γονείς να πληρώσουν οι ίδιοι το στεφάνι με 50 ευρώ, θεωρώντας ότι η οικονομική τους κατάσταση δεν θα τους επέτρεπε να δώσουν το συγκεκριμένο ποσό και έτσι η μαθήτρια θα παραχωρούσε τη θέση της.
Μη μπορώντας πράγματι οι γονείς να καταβάλλουν τα χρήματα, αποφάσισαν να φτιάξουν μαζί με την κόρη τους το στεφάνι, το οποίο και κατέθεσε κανονικά το παιδί στη γιορτή του σχολείου.

Η απάντηση του υπουργείου Παιδείας
"Σχετικά με φερόμενη ρατσιστική αντιμετώπιση μαθητή από διευθυντή σχολείου στο πλαίσιο του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, το υπουργείο Παιδείας προέβη άμεσα στη διερεύνηση του αναφερόμενου περιστατικού αλλά δεν εντοπίστηκε καμία σχετική αναφορά ή καταγγελία", τονίζεται στην ανακοίνωση, που εξέδωσε το Γραφείο του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αλεξάνδρου Κόπτση.
Παράλληλα, σημειώνεται ότι υπήρξε επικοινωνία με τον αναφέροντα το περιστατικό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν δόθηκε "ουδεμία πληροφορία για περαιτέρω διερεύνηση του περιστατικού".
"Εφόσον δοθεί οποιοδήποτε συγκεκριμένο στοιχείο για την εν λόγω αναφορά, θα κινηθούν αμέσως όλες οι διαδικασίες", τονίζεται.
"Το υπουργείο Παιδείας αγωνίζεται καθημερινά για ένα σχολείο συμπεριληπτικό, το οποίο παρέχει σε όλες και όλους ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση", καταλήγει η ανακοίνωση.

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΝ ΘΕΛΩ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΔΩ, ΠΑΝΤΩΣ ΟΧΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΑΝ ΕΓΙΝΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα