Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022

Ανθρωποκυνηγητό στην Αλβανία για τον δράκο του Παλαιού Φαλήρου: Πέρασε ανενόχλητος από τη διάβαση της Κακαβιάς πριν ταυτοποιηθεί

Στην Αλβανία βρίσκεται από το πρωί της 27ης Οκτωβρίου ο 45χρονος βιαστής του Παλαιού Φαλήρου που έχει ταυτοποιηθεί από τις ελληνικές αρχές. Όπως επιβεβαίωσαν πηγές από τη διεύθυνση Αστυνομίας Αργυρόκαστρου, ο δράστης ενός βιασμού και μιας απόπειρας βιασμού, κατάφερε να περάσει τα σύνορα από την διάβαση της Κακαβιάς και εισήλθε στο αλβανικό έδαφος το πρωί της Πέμπτης 27/10. Από εκεί προχώρησε ομαλά το ταξίδι του, εφόσον δεν υπήρχε καμία ύποπτη υπόδειξη από ελληνικής πλευράς.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας Γκέντσι Μουλάι είπε στο πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι, αμέσως μετά τη λήψη σήματος από την ελληνική αστυνομία, η αλβανική αστυνομία εξαπέλυσε ανθρωποκυνηγητό και ασκεί ελέγχους για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του καταγγελλόμενου, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται σε επικοινωνία με τις αλβανικές αρχές.
Ποιος είναι ο βιαστής του Παλαιού Φαλήρου
Ο 45χρονος άνδρας με το χαρακτηριστικό τατουάζ στο δεξί του μπράτσο, είναι χωρισμένος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών και ζούσε με τη μητέρα του.
Αντιμετωπίζει προβλήματα αλκοολισμού, κάτι που επιβεβαιώνει τις αναφορές της 34χρονης γυναίκας που έπεσε θύμα του, η οποία περιέγραψε ότι η ανάσα του μύριζε αλκοόλ την ώρα της επίθεσης.
Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον "δράκο" μέσα από ίχνη DNA, τα οποία μάλιστα συνδέουν τον δράστη και με τα δύο καταγγελλόμενα περιστατικά. Συγκεκριμένα, DNA του καταζητούμενου άνδρα εντοπίστηκε μέσα στο Ι.Χ. της 24χρονης, την οποία αποπειράθηκε να βιάσει τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής.
Βίντεο από κάμερες ασφαλείας είχαν καταγράψει τον βιαστή, να μπαίνει μέσα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου σε φανάρι στη Λεωφόρο Αμφιθέας. Με απόλυτη ψυχραιμία η 24χρονη οδηγός συνέχισε να οδηγεί πατώντας την κόρνα του Ι.Χ. και τελικά σταμάτησε σε πεζοδρόμιο μπροστά από ένα κατάστημα. Οι πελάτες και το προσωπικό του μαγαζιού ακούγοντας τις κραυγές αγωνίας της γυναίκας έτρεξαν να τη βοηθήσουν, ενώ ο δράστης κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τρέχοντας κατάφερε να διαφύγει.
Το ίδιο DNA εντοπίστηκε και στα ρούχα της 34χρονης γυναίκας που κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον "δράκο", λίγες ώρες αργότερα σε κοντινή περιοχή στη Λεωφόρο Ποσειδώνος.
Ο άνδρας έχει διαφορετικό ντύσιμο, κάτι που δείχνει ότι άλλαξε ρούχα για να σβήσει τα ίχνη του. Σε βάρος του 45χρονου έχει σχηματιστεί δικογραφία για βιασμό τετελεσμένο και σε απόπειρα, με χρήση βίας, απειλή όπλου και αρπαγή.

«Για μένα είναι πεθαμένος»
Σε κατάσταση σοκ, η μητέρα του, η οποία έχει δώσει κατάθεση στην Αστυνομία περιγράφοντας την κακοποίηση που δεχόταν, μιλώντας στην ΕΡΤ είπε για το γιο της:
«Λέω θα πάρω την αστυνομία, με τραβάει έτσι, μου κάνει εδώ έτσι… Δεν τον θέλω. Για μένα είναι πεθαμένος. Δεν μπορώ. Νιώθω ότι είναι πεθαμένος. Δεν τον θέλω, για μένα δεν τον θέλω. Είμαι 70 χρόνων. Λέω θα βγάλω μία σύνταξη, που έπαιρνε τα λεφτά. Πίνει τσίπουρο, πίνει μπύρες, ήρθε αστυνομία εδώ, βρήκε ένα τσιγάρο χασίς. Τέτοιο παιδί δεν το θέλω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα