Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022

Κολωνός: "Αδιανόητο που η μητέρα δεν κατάλαβε, αλλά δεν εξέδιδε τη 12χρονη" - Η εξήγηση Λύτρα για τα ύποπτα sms με τον Μίχο


Για διακεκριμένη μαστροπεία κατηγορείται η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, με τον δικηγόρο της, Απόστολο Λύτρα να δηλώνει πως η 37χρονη γυναίκα δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα το οποίο της αποδίδεται.
"Η μητέρα της 12χρονης είναι κρατούμενη στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού. Από την πρώτη στιγμή βέβαια, αυτό που αναφέρει είναι ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το συγκεκριμένο έγκλημα για το οποίο κατηγορείται. Πριν από δύο ημέρες καταθέσαμε και προσφυγή εναντίον της διάταξης της κυρίας ανακρίτριας για να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και θα περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου. Λογικά θέλω να πιστεύω στις επόμενες 10 – 15 ημέρες πρέπει να υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου" δήλωσε ο γνωστός δικηγόρος στην ΕΡΤ και στην εκπομπή "Συνδέσεις".
"Ευελπιστώ ότι μέσα σε αυτό το διάστημα θα είναι έτοιμο από τα εγκληματολογικά εργαστήρια το πόρισμα για τα ψηφιακά μέσα που έχουν κατασχεθεί από τη μητέρα, το κινητό της τηλέφωνο και τα τάμπλετ που έχουν πάρει από το σπίτι και θεωρώ ότι θα αποδειχθεί περίτρανα ότι δεν είχε μπει ποτέ σε αυτή την εφαρμογή για την οποία κατηγορείται" πρόσθεσε.
Τα ύποπτα sms με τον Ηλία Μίχο και τα εμβάσματα
Επιβαρυντικό ρόλο στην απόφαση προφυλάκισης της 37χρονης μητέρας είναι και μηνύματα τα οποία αντάλλαξε με τον Ηλία Μίχο, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε την ανήλικη.
"Να πούμε ότι τα μηνύματα με τον Μίχο δεν συσχετίζονται με το αδίκημα. Μάλιστα με βάση το κατηγορητήριο δεν αναφέρονται καν στο συγκεκριμένο αδίκημα. Από εκεί και μετά όμως υπάρχουν κάποια μηνύματα. Η μητέρα είχει ήδη κάνει καταγγελία στο Μίχο και φέρεται να έχει στείλει στον Μίχο ότι "δώσε μου 100 ευρώ για να μην σε καταγγείλω", ενώ ήδη έχει κάνει καταγγελία. Η εξήγηση που έχει δώσει η μητέρα είναι ότι δεν ήθελε, με βάση αυτά που της είχαν πει και από την αστυνομία, να καταλάβει ο Μίχος ότι παρακολουθείται και ότι πρόκειται να συλληφθεί. Εκεί είναι το λάθος της. Δεν υπέδειξε η αστυνομία "ζήτα τα λεφτά από τον Μίχο". Η αστυνομία της είπε να μην καταλάβει κάτι ο Μίχος και αυτή στη συζήτηση που είχε πρώτα με τη σύζυγο του Μίχου και στη συνέχεια με το Μίχο ζήτησε αυτά τα 100 ευρώ. Αλλά επαναλαμβάνω, αυτό δεν είναι θέμα που αφορά τη μαστροπεία" υποστήριξε ο κ. Λύτρας.
Για τα εμβάσματα στον λογαριασμό της ισχυρίστηκε ότι "έχουν δοθεί εξηγήσεις και από τη 12χρονη στην κατάθεσή της ότι είχε πάρει αυτόν τον λογαριασμό της μητέρας, και τον είχε δώσει στον Μίχο, γιατί αυτήν την κάρτα και τον λογαριασμό η μητέρα δεν τον χρησιμοποιούσε. Υπάρχουν 4 εμβάσματα τα οποία περιμένουμε να δούμε από την άρση του απορρήτου, ποιοι έχουν καταθέσει τα χρήματα και για ποιο λόγο. Το ποσό είναι συνολικά 110 ευρώ".
"Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία όταν δυστυχώς ένα παιδάκι 12 ετών του έχουν συμβεί όλα αυτά τα πράγματα, τώρα να δούμε πώς πήρε αυτό το IBAN από τη μητέρα. Πράγματι, αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση και το έχω πει και θα συνεχίσω να το λέω επειδή και εγώ είμαι πατέρας, είναι αδιανόητο πραγματικά μια μητέρα να της έχει φύγει ο έλεγχος του παιδιού και να μην έχει καταλάβει τι συμβαίνει με το παιδί της" σημείωσε ο κ. Λύτρας.
Οι διαρροές της δικογραφίας
Ακόμα αναφέρθηκε και στην διαρροή της δικογραφίας ξεκαθαρίζοντας ότι είναι γενικά εναντίον αυτού που συμβαίνει καθώς και ότι θεωρεί αδιανόητο να βγαίνουν καταθέσεις ενός παιδιού.
"Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλον για το πώς γίνεται η διαρροή της δικογραφίας και αν τη δίνουν οι δικηγόροι, αν τη δίνουν αστυνομικοί.. Θέλω να σας πω και για να το ακούσουν και οι τηλεθεατές, ότι όταν σχηματίζεται μια δικογραφία, στην αρχή πάρα πολλοί αστυνομικοί έχουν πληροφορίες από τη συγκεκριμένη δικογραφία. Προφανώς στην αρχή μπορεί κάποιος από τους αστυνομικούς κάτι να πει, όχι να δώσει έγγραφο. Μετά αυτή πάει στην ανακρίτρια. Στην ανακρίτρια υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πηγαινοφέρνουν τη δικογραφία για διάφορους λόγους, από φωτοτυπίες μέχρι και για άλλους λόγους. Μετά οι δικηγόροι που έχουν πρόσβαση οι συνεργάτες των δικηγόρων και πάει λέγοντας. Είναι αδιανόητο λοιπόν να λέμε πώς μπορεί να γίνει διαρροή μιας δικογραφίας όταν μια δικογραφία αλλάζει πάρα πολλά χέρια. Είμαι εναντίον. Εγώ προσωπικά δεν έχω ποτέ δώσει κομμάτι δικογραφίας και το θεωρώ πραγματικά αδιανόητο σε μια τέτοια δικογραφία να βγαίνουν καταθέσεις ενός παιδιού 12 ετών" τόνισε.
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η νέα κατάθεση του κοριτσιού, που θα ανοίξει το δρόμο και για νέες συλλήψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα