Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Φρίκη στην Πολωνία με νεκρά νεογέννητα: «Κυκλοφορούσαν χέρι - χέρι», συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τους αιμομίκτες

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της ζωής πατέρα και κόρης που κατηγορούνται πλέον για τη δολοφονία τριών νεογέννητων.
Τα λείψανα τριών νεογέννητων μωρών βρέθηκαν στο υπόγειο ενός σπιτιού, αποκαλύπτοντας το «μυστικό» της αιμομικτικής σχέσης ενός 54χρονου πατέρα και της 20χρονης κόρης του στην Πολωνία.
Ο Piotr Gierasik και η Paulina Gierasik συνελήφθησαν έπειτα από την ανακάλυψη του μακάβριου θεάματος και τώρα αντιμετωπίζουν ποινή ισόβιας κάθειρξης για φόνο και αιμομιξία. Τα λείψανα των μωρών ανακαλύφθηκαν σε ρηχούς τάφους και τυλιγμένα σε πλαστικές σακούλες στο σπίτι τους στο χωριό Czerniki, στη βόρεια Πολωνία.
Ο Mariusz Duszyński από το Γραφείο του Περιφερειακού Εισαγγελέα στο Gdańsk δήλωσε πως «η γυναίκα κατηγορείται για δύο δολοφονίες, αλλά και για την αιμομικτική σχέση με τον πατέρα της. Στον άνδρα απαγγέλθηκαν τρεις κατηγορίες για φόνο, μια κατηγορία για αιμομιξία με την 20χρονη κόρη του και μια κατηγορία για αιμομικτική σχέση με μια άλλη κόρη».
Είχε εξαναγκάσει και άλλη κόρη του σε σεξουαλική επαφή: Δικό της το τρίτο μωρό
Όπως αποκαλύφθηκε, δύο από τα δολοφονημένα μωρά προέρχονταν από την αιμομικτική σχέση του Gierasik με την 20χρονη κόρη του, η οποία φέρεται να ήταν «συναινετική».

Το τρίτο μωρό, όμως, ήταν άλλης κόρης του, την οποία εξανάγκασε σε σεξουαλική επαφή. Οι εισαγγελείς πρόσθεσαν ότι τον υποπτεύονται για τη δολοφονία και του τρίτου μωρού.
Μετακομίζοντας στο χωριό πριν από περίπου 15 χρόνια, ο Piotr έμεινε να αναθρέψει τα παιδιά του μετά τον θάνατο της συζύγου του.

Τα «σημάδια» που πρόδιδαν πως κάτι δεν πάει καλά
Ένας από τους συναδέλφους της 20χρονης Paulina άρχισε να υποψιάζεται ότι ήταν έγκυος, αφού άρχισε να φοράει φαρδιά ρούχα. Στη συνέχεια, η κοπέλα πήρε τρεις εβδομάδες άδεια από τη δουλειά της, αλλά επέστρεψε μια εβδομάδα αργότερα.
Όπως δήλωσε πρόσωπο από το εργασιακό της περιβάλλον, «όλοι υποθέσαμε ότι ήταν έγκυος, νομίζω ότι είχε δέσει ζώνες γύρω της σαν ένα είδος κορσέ».
Όταν επέστρεψε νωρίτερα από τις διακοπές της, η αλλαγή ήταν ορατή. Ήταν πολύ πιο αδύνατη, αδύναμη και συνεχώς κουρασμένη. Όταν τη ρωτήσαμε για το παιδί, έκανε την έκπληκτη και το αρνήθηκε.
Πιο σοκαριστικές όμως ήταν οι δηλώσεις ενός άλλου ντόπιου:
«Ζούσαν σαν ζευγάρι. Τον φώναζε Piotr, με το μικρό του όνομα. Περπατούσαν χέρι-χέρι. Πριν από μερικούς μήνες, της ξύρισε το κεφάλι για να μην την κοιτάζουν τα άλλα αγόρια. Τον κοίταζε σαν να ήταν ο Θεός».
Ένας από τους συναδέλφους της Paulina στην εργασία της φέρεται να ειδοποίησε τις κοινωνικές υπηρεσίες αφού είδε ένα ανησυχητικό μήνυμα που είχε στείλει η 20χρονη στον πατέρα της. Οι εισαγγελείς περιμένουν τώρα τη διενέργεια νεκροψίας για να διαπιστώσουν πώς πέθαναν τα μωρά, ενώ η αστυνομία ερευνά το σπίτι και για άλλα πτώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα