Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

ΠΑΣΟΚ: Πέθανε ο πρώην υπουργός Νίκος Σκουλάς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, ο Νίκος Σκουλάς που διετέλεσε υπουργός κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού τη δεκαετία του 1980, λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.
Για το θάνατό του την θλίψη του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο οποίος στο συλλυπητήριο μήνυμά του ανέφερε: «Προσωπικότητα μοναδική, άνθρωπος οραματικός, τολμηρός και συνεπής. Ο Νίκος Σκουλάς αφήνει ισχυρό αποτύπωμα στην πολιτική ιστορία της Κρήτης και της Ελλάδας. Τα Ανώγεια η γενέτειρά του, το Ηράκλειο και η Κρήτη, τον αποχαιρετούν με το σεβασμό που του αξίζει. Ως κορυφαίος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, ως Υπουργός Τουρισμού, ως Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και ως Υπουργός Αναπληρωτής Εθνικής Οικονομίας, κατάφερε να διακριθεί για το ήθος, την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την επιμονή για προσφορά. Προσωπικά, τον ευχαριστώ για τις πολύτιμες συμβουλές και την εμπιστοσύνη. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Αιωνία του η μνήμη».
Ο Νικόλαος Σκουλάς που ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ το 1974, γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου 1934 στα Ανώγεια Μυλοποτάμου στην Κρήτη. Ήταν παντρεμένος με την Λουίζ Μαβίλ και είχε δύο κόρες και έναν γιο.
Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Καναδά και εργάστηκε ως ανώτερο στέλεχος επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα με ειδίκευση στη διακίνηση και εμπορία τροφίμων και στις τουριστικές δραστηριότητες.
Κατά τη διάρκεια της απριλιανής δικτατορίας (1967-1974) υπήρξε εκπρόσωπος του ΠΑΚ στον Καναδά και γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΚ εξωτερικού για τη Βόρεια Αμερική.
Το 1982, διετέλεσε υπεύθυνος στην Γραμματεία Προβληματικών Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας.
Από τον Αύγουστο του 1982 έως τον Οκτώβριο του 1985, ήταν γενικός γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).
Τον Σεπτέμβριο του 1987, ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα, ως εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας αρμόδιος για τον Τουρισμό.
Μετά το 1989, οπότε αποχώρησε από τις κυβερνητικές ευθύνες, επέστρεψε στον ιδιωτικό τομέα ως σύμβουλος στην αλυσίδα καταστημάτων "ΑΒ Βασιλόπουλος" και διευθύνων σύμβουλος στην "Royal Olympic Cruises".
Το 1995, ίδρυσε την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων NSA ΑΕ.
Τον Ιούνιο του 1996, ορίστηκε γενικός συντονιστής στο Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού που συστάθηκε από την υπουργό Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου.
Το Μάρτιο του 1997 αντικατέστησε τον παραιτηθέντα Β. Κουρτέση και ανέλαβε εκ νέου γενικός γραμματέας του ΕΟΤ θέση στην οποία παρέμεινε έως το καλοκαίρι του 1998.
Το Φεβρουάριο του 1999, ανέλαβε πρόεδρος της Λέσχης Φίλων του Ελαιολάδου (Φίλαιος).
Το Φεβρουάριο του 2001, τοποθετήθηκε πρόεδρος της εταιρείας NSA ΑΕ.
Το 2011, παρουσίασε το βιβλίο του "Ηγεσία, Μάνατζμεντ, Ομαδικότητα - Το Τρίπτυχο της Επιτυχίας".
Θήτευσε ως:
Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας (Τουρισμού) από 23/09/1987 έως 22/06/1988
Αναπλ. Υπουργός Εθνικής Οικονομίας από 22/06/1988 έως 02/07/1989

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα