Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Κάηκε το καλοκαίρι και μένουν απροστάτευτοι ενόψει κακοκαιρίας Elias: Αγνοείται το 112 στα Καλάβρυτα, κατολισθήσεις στην Ε.Ο


Ανησυχία επικρατεί στο κυβερνητικό επιτελείο για το νέο φιάσκο της πολιτικής προστασίας και της ΕΜΥ στην περιοχή των Καλαβρύτων, λόγω της νέας κακοκαιρίας Elias.
Παράληψη ή άγνοια κινδύνου; Ανησυχία επικρατεί στην περιοχή της Κλειτορίας (Μαζεικα, Καρνέσι, Άρμπουνας, κτλ) καθώς δεν συμπεριλήφθηκε καν στον χάρτη επικινδυνότητας ούτε η ευρύτερη επαρχία Αιγιαλείας, παρά το γεγονός ότι μόλις το περασμένο καλοκαίρι εκδηλώθηκαν εκεί πυρκαγιές και η πυροσβεστική φαίνεται να έχει ενημερώσει για τον κίνδυνο κατολισθήσεων.
Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες στο σημείο όπου το καλοκαίρι εκδηλώθηκαν πυρκαγιές, από το δυνατό χαλάζι που έπεσε, σημειώθηκαν κατολισθήσεις με αποτέλεσμα να κλείσει η εθνική οδ;oς στο ύψος του Διακοπτού, ρεύμα προς Αθήνα.
Αυτή την ώρα το φαινόμενο έχει επεκταθεί στο Ξυλόκαστρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κανείς δεν ενημέρωσε κανέναν έστω και την τελευταία στιγμή ούτε εστάλη 112.
Άλλες πήγες αναφέρουν ότι εξαιτίας της υποτίμησης της κατάστασης, δόθηκε εντολή και μετακινήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής της ΕΛΑΣ και του στρατού προς τον θεσσαλικό κάμπο κι έτσι Κορινθία και Αχαΐα από το Κιάτο έως το Αίγιο έμειναν αφύλακτες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα