Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023

“Όλη η αλήθεια για το δήθεν αθλητικό κέντρο στην Κυπαρισσία”


Φίλοι μου και συνδημότες μου,
σχετικά με τη λάσπη από την Δημοτική Αρχή για τη δημιουργία δήθεν αθλητικού κέντρου στην Κυπαρισσία και ότι δήθεν εγώ δεν άφησα να γίνει το έργο, σας λέω λοιπόν ότι αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Διότι δεν υπήρχε τέτοιο έργο, δεν υπήρχε αντίστοιχη χρηματοδότηση και είναι άλλο ένα προεκλογικό τερτίπι της Δημοτικής Αρχής. Η συγκεκριμένη μελέτη βαφτίστηκε ως αθλητικό κέντρο παραπλανητικά από τη δημοτική αρχή.
Η αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για αθλητικό κέντρο, διότι δεν περιλάμβανε ούτε ένα κλειστό γήπεδο, ούτε στίβο, ούτε κερκίδες, ούτε αποδυτήρια ούτε πολλά άλλα που θα έπρεπε για να χαρακτηριστεί και να είναι στην πραγματικότητα αθλητικό κέντρο. Στην ουσία επρόκειτο για μια ανάπλαση του οικοπέδου της περιφέρειας πάνω από τη λαϊκή αγορά της Κυπαρισσίας, σε χώρους αναψυχής και 2 ανοιχτά γηπεδάκια για τα παιδιά της γειτονιάς,! Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι ο προϋπολογισμός του έργου ανερχόταν στο ποσό των 1.345.695 ευρώ, ενώ η χρηματοδότηση που προσέφερε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ. Νίκας ανερχόταν μόνο, στο ποσό των 317.000 ευρώ. Για να μας παραπλανήσουν δε, είχαν σπάσει τη μελέτη σε δύο έργα, το ένα στο ποσό των 317.000 ευρώ που έφθανε μόνο για τις εκσκαφές, τα μπετά και τα χαλίκια, και αφορούσε τη χρηματοδότηση που θα λαμβάναμε, και το άλλο στο ποσό του 1.028.288 ευρώ που αφορούσε την ολοκλήρωση του έργου, αλλά το ποσό αυτό, ούτε το είχαμε ποτέ, ούτε είχαμε εξασφαλίσει εγγράφως ότι θα το λαμβάναμε τουλάχιστον στο μέλλον από τον κ. Νίκα.
Με το δεδομένο δε ότι ο κ. Νίκας δεν είναι καν υποψήφιος περιφερειάρχης, καταλαβαίνουμε όλοι ότι το έργο αυτό οριστικά θα έμενε ως άλλο ένα ανάθεμα στην Κυπαρισσία, όπως πολλά άλλα και ενδεικτικά: όπως έμεινε η πηγή του Άη Λαγούδη, η περίφραξη του γηπέδου, το πεζοδρόμιο στο Ροντάκι, η σπασμένη δημοτική οδοποιία, το υδρευτικό δίκτυο του αμίαντου στην Κυπαρισσία, η πλατεία του Καλού Νερού, ο επικίνδυνος και βυθισμένος δρόμος στις Καρυές, όπως τα αρδευτικά δίκτυα και οι συνδέσεις του φράγματος στους Χριστιάνους και άλλα που όλοι γνωρίζουμε και θα μπορούσα να απαριθμώ αρκετή ώρα.
Γι’ αυτή την προχειρότητα και την ανευθυνότητα διαφώνησα με τη δημοτική αρχή αλλά αντιπρότεινα με το ποσό των 317.000 ευρώ που μας έδινε η περιφέρεια, στο χώρο αυτό να αγοράσουμε και να τοποθετήσουμε ένα κλειστό γήπεδο μπαλόνι, που λιγότερο από αυτά τα χρήματα κοστίζει, και που μέσα σε έξι μήνες το πολύ, θα ήταν έτοιμο, και θα εξυπηρετούνταν και οι ανάγκες των αθλητικών συλλόγων! Βεβαίως και δεν εισακούστηκα, αλλά η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά, για να καλύψει την προχειρότητα, την ανευθυνότητα και την ανικανότητά της κατά την προσφιλή τακτική της πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα!!!!
Εάν ενδιαφέρεστε να ενημερωθείτε για περισσότερες λεπτομέρειες, σας παραθέτω την γραπτή τοποθέτησή μου επί του θέματος που συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο τον περασμένο Φεβρουάριο του έτους 2023, και βεβαία είναι καταχωρημένη στη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριφυλίας, η οποία είναι στη διάθεση του κάθε πολίτη να την λάβει και να τη διαβάσει. Το ίδιο στη διάθεση του καθενός είναι και η μελέτη αυτή ώστε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι τα λεγόμενά μου και ποιος λέει την αλήθεια και ποιος το ψέμα! Η τοποθέτησή μου δε αυτή έχει ως εξής:
«Το οικόπεδο πάνω από τη Λαϊκή Αγορά της Κυπαρισσίας αγοράστηκε από την περιφέρεια προ 18αετίας περίπου, με σκοπό την ανέγερση κτηρίου – Διοικητηρίου, προκειμένου να στεγαστούν υπηρεσίες, σκοπός που απεμπολείται με την αλλαγή της χρήσης του. Όμως σε κάθε περίπτωση και βλέποντας το θέμα όσο το δυνατόν με την καλύτερη προαίρεση και καλή θέληση, επειδή αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα της περιφέρειας και στην πολιτική βούληση της εκάστοτε περιφερειακής αρχής και εφόσον η περιφερειακή αρχή πρότεινε να δημιουργηθούν στο χώρο αυτό γηπεδάκια και προσφέρει το ποσό των 317.000 ευρώ για το σκοπό αυτό, να το συζητήσουμε. Όπως όλοι γνωρίζουμε βασικό μέρος της εκπαίδευσης αποτελεί η άθληση. Από την αρχαιότητα οι Έλληνες έδιναν βαρύτητα στην άθληση ως μέρος της αγωγής και της εκπαίδευσης. Επισκεπτόμαστε τους αρχαιολογικούς χώρους και βλέπουμε τα ερείπια των γυμνασίων, τα οποία δεν έχουν βέβαια την σημερινή έννοια, αλλά τα γυμνάσια τότε, ήταν οι καθιερωμένοι χώροι άθλησης των πολιτών, δεν υπήρχαν πόλεις χωρίς γυμνάσια και οικισμός χωρίς παλαίστρα. Και σήμερα το έτος 2023 βρισκόμαστε στην Τριφυλία και δεν έχουμε καν βασικές αθλητικές υποδομές!!! Και κανένα όραμα γι’ αυτές. Τα δύο κλειστά γήπεδα μπάσκετ στην Τριφυλία της Κυπαρισσίας και των Γαργαλιάνων έχουν κτηριακά προβλήματα και παρακαλάνε οι σύλλογοι για επισκευές, τα αποδυτήριά τους δε, είναι σε άθλια κατάσταση, όπου τα παιδιά αλλάζουν και κάνουν μπάνιο με κίνδυνο να κολλήσουν μικρόβια! Οι αθλητικοί σύλλογοι επίσης, διχάζονται μεταξύ τους γιατί δεν τους φθάνουν οι ώρες για τις προπονήσεις τους.
Με τα δεδομένα αυτά έρχεται η δημοτική αρχή και βαφτίζει το έργο αυτό ως «δημιουργία αθλητικού κέντρου στην Κυπαρισσία Μεσσηνίας» ενώ δεν είναι Αθλητικό Κέντρο και δεν περιέχει κανένα κλειστό γήπεδο, ούτε στίβο!. Διάβασα τη μελέτη πολύ προσεκτικά και βλέπω ότι προβλέπεται μια γενική ανάπλαση του χώρου με τη δημιουργία παιδικής χαράς, χώρο εφήβων με δυναμικά όργανα και υπαίθρια παιχνίδια, γηπεδάκι ποδοσφαίρου 5χ5, ανοιχτό γηπεδάκι καλαθοσφαίρισης που δεν προφέρεται ούτε για αγώνες ούτε για προπόνηση αθλητικών συλλόγων, δεν έχει ούτε καν κερκίδες, χώρο υπαίθριας εκγύμνασης με λιγοστά όργανα γυμναστικής και κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους αναψυχής π.χ χώρους συνάθροισης κοινού, και τα αναφέρω όπως ακριβώς αναγράφονται στη μελέτη. Πρόκειται για μια μελέτη ολοκληρωμένη της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου μας, προϋπολογισμού 1.345.695 ευρώ.
Όμως η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την περιφέρεια ανέρχεται στο ποσό των 317.407 ευρώ! Για να ολοκληρωθεί το έργο μας λείπει το 1.028.288 ευρώ! Το ποσό των 317.407 ευρώ καλύπτει τα χωματουργικά, τα χαλίκια και τα μπετά της μελέτης. Και για το σκοπό αυτό έχετε σπάσει την μελέτη στο υποέργο 1 και στο υποέργο 2. Το υποέργο λοιπόν που καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε περιλαμβάνει μόνο το ποσό των 317.407 ευρώ το οποίο καλύπτει τα χωματουργικά, τα χαλίκια και τα μπετά της μελέτης. Πού θα τα βρείτε τα υπόλοιπα χρήματα να ολοκληρωθεί το έργο σύμφωνα με τη μελέτη; Προφανώς δεν σας ενδιαφέρει να ολοκληρωθεί το έργο!!!
Δηλαδή κύριοι για να εξυπηρετήσετε τον προεκλογικό σας αγώνα ξεκινάτε να δημιουργήσετε ένα ακόμα «ανάθεμα» στην πόλη της Κυπαρισσίας! Γιατί δεν εξασφαλίζετε όλη τη χρηματοδότηση του έργου και να έρθετε μετά να κάνετε την προγραμματική σύμβαση με την περιφέρεια και να το συζητήσουμε σοβαρά; Και να το ψηφίσουμε; Γιατί;;; Γιατί θέλετε προεκλογικά να δείξετε ότι κάτι δήθεν κάνετε και μετά να το παρατήσετε στα χαλίκια και στα μπετά! Και να έχετε καταστρέψει την οποιαδήποτε άλλη αξιοποίηση του χώρου! Θα μπορούσε η δημοτική αρχή αφού η περιφέρεια μας χρηματοδοτεί με το ποσό των 317.407 ευρώ, να κάνει τουλάχιστον ένα κλειστό γήπεδο μπαλόνι που μέσα σε έξι μήνες το πολύ, θα ήταν έτοιμο και να εξυπηρετηθούν και οι ανάγκες των αθλητικών συλλόγων!
Πρόκειται λοιπόν για άλλο ένα «ανάθεμα» που ήθελε να παρουσιάσει για έργο εξυπηρετώντας προεκλογικούς σκοπούς η Δημοτική Αρχή!»
Χάιδω Παναγιωτοπούλου
υποψήφια Δήμαρχος Τριφυλίας
επικεφαλής του συνδυασμού «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα