Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Βόρεια Εύβοια: Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στην παραλία Αχλαδίου - Βίντεο ντοκουμέντο


Η στιγμή της πτώσης του ελικοπτέρου στη Βόρεια Εύβοια στην παραλία Αχλαδίου φαίνεται να καταγράφηκε σε βίντεο - ντοκουμέντο. Στις εικόνες φαίνεται το ελικόπτερο να πέφτει στη θάλασσα και αυτή να αφρίζει από την σφοδρότητα της σύγκρουσης.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για ένα Α – 109, πολιτικού τύπου ελικόπτερο το οποίο πήγαινε από Μαντούδι προς τον Βόλο, εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας. Το σήμα του ελικοπτέρου είχε χαθεί για μισή ώρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΥΠΑ, το ελικόπτερο απογειώθηκε στις 10:13 από Αφίδνες προς Μαντούδι και την βιομηχανική περιοχή Βόλου. Πέρασε αρκετή ώρα και ο πιλότος δεν είχε επικοινωνία με την εναέρια κυκλοφορία. Τότε, η ΥΠΑ δήλωσε πως ξεκινά έρευνα και διάσωση και σηκώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Μέσα στο ελικόπτερο, βρισκόταν μόνο ο χειριστής, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν στις έρευνες και τέσσερα πλωτά μέσα του Λιμενικού Σώματος καθώς και δύο ιδιωτικά σκάφη.
Στην περιοχή βρίσκονται και ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπάνος, ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, Γιώργος Κελαϊδή της και ο δήμαρχος Γιώργος Τσαπουρνιώτης.
Όπως δήλωσε νωρίτερα στο evima.gr ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας: «υπάρχουν πληροφορίες για πτώση ελικοπτέρου, στην παραλία Αχλαδίου, φαίνεται να είναι ιδιωτικό, είμαστε καθ οδόν αυτή τη στιγμή στο σημείο της πτώσης».
Την πληροφορία επιβεβαιώνει και ο δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιώργος Τσαπουρνιώτης, λέγοντας στο τοπικό μέσο πως το ελικόπτερο είναι ιδιωτικό και έπεσε στην παραλία Αχλαδίου, κοντά στο σπίτι του. Σύμφωνα με τον ίδιο, ακούστηκε έκρηξη ενώ φέρεται να βρέθηκαν και συντρίμμια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα