Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023

Κακοκαιρία Elias: Ποιές περιοχές θα επηρεαστούν σήμερα-Ισχυρές βροχές το απόγευμα και στη Μεσσηνία

15 Νομοί “στο στόχαστρο” της Κακοκαιρίας-Η πρόγνωση από το Meteo/Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών
Κακοκαιρία ELIAS: Πολύ έντονα φαινόμενα στα ανατολικά και νότια την Τετάρτη 27/09 – Επεισόδιο βροχόπτωσης κατηγορίας 4 (Πολύ Σημαντική)
Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες έχουν εκδηλωθεί μέχρι το πρωί της Τετάρτης 27/09 κυρίως στη Βόρεια Εύβοια και στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής. Αξιοσημείωτη είναι η καταγραφή του μετεωρολογικού σταθμού του meteo.gr/EAA στη Βατερή Ευβοίας όπου μέχρι τις 08:30 έχουν καταγραφεί 198 χιλιοστά.
Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του meteo.gr/EAA, οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο κατά τη διάρκειας της Τετάρτης 27/09, θα εντοπίζονται πρωτίστως στους νομούς Ηλείας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Ευρυτανίας, Φωκίδας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Αττικής, Εύβοιας και Μαγνησίας και δευτερευόντως στους νομούς Μεσσηνίας, Λακωνίας και Χανίων.
Τα φαινόμενα σε πρώτη φάση θα επεκταθούν στα Κύθηρα, στις Σποράδες και στη Δυτική Κρήτη και σε δεύτερη φάση σε αρκετά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση του επεισοδίου βροχόπτωσης (RPI), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης την Τετάρτη 27/09 αναβαθμίζεται στην Κατηγορία 4 (Πολύ Σημαντική).
Την Πέμπτη 28/09, τα ισχυρά φαινόμενα θα επιμείνουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), επηρεάζοντας παράλληλα τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ενδεχομένως περιοχές της βορειοανατολικής χώρας.
Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζεται η εκτιμώμενη αθροιστική βροχόπτωση (σε χιλιοστά) μέχρι και το πέρας της Πέμπτης 28/09 (48ωρο). Με βαθύτερες αποχρώσεις αποτυπώνονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης.Πρόγνωση καιρού ανά τρίωρο για τις επόμενες ώρες

Βροχές γύρω στις 3 το μεσημέρι, κυρίως όμως τις απογευματινές ώρες προβλέπονται για τη Μεσσηνία-Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα είναι Φιλιατρά, Γαργαλιάνοι που θα δεχτούν μεγάλες ποσότητες νερού, αλλά και η ΠύλοςΜεγάλες ποσότητες νερού προβλέπονται και για την Τρίπολη, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του ΆργουςΙσχυρή βροχόπτωση προβλέπεται και για την περιοχή της Μάνης, και του Ταϋγέτου, με ιδιαίτερη ένταση στη νότια Μάνη και ανοιχτά του μεσσηνιακού κόλπου-Από τα ξημερώματα της Πέμπτης τα φαινόμενα υποχωρούν

πηγή: http://meteo.gr/article_view.cfm?entryID=2949

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα