Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Απάντηση Κασσελάκη για Δόμνα Μιχαηλίδου: Εμφανίστηκε απρόσκλητη στο σχολείο ΑμΕΑ - Ελπίζω να ντράπηκε όταν είδε τις συνθήκες εκεί

Ανάρτηση έκανε την Πέμπτη ο Στέφανος Κασσελάκης δίνοντας ουσιαστικά απάντηση για το γεγονός πως δεν δημοσιοποίησε εικόνες του με την υφυπουργό Παιδεία, Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία βρισκόταν χθες, Τετάρτη, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας, το οποίο επισκέφτηκε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.
Συγκεκριμένα, ο κ. Κασσελάκης απάντησε σε ανάρτησή του γιατί δεν αναφέρθηκε ο ίδιος στη συνάντησή του με την κυρία Μιχαηλίδου:
«Λυπάμαι που, την ώρα που υποφέρουν συμπολίτες μας, πρέπει να ασχοληθώ με δευτερεύον ζήτημα, αλλά επιχειρείται πολιτική εκμετάλλευση από ΝΔ-ΜΜΕ.
Στη χθεσινή μου επίσκεψη στο ΕΕΕΕΚ, η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου εμφανίστηκε απρόσκλητη.
Επειδή το έχει ξανακάνει στον ΣΥΡΙΖΑ, την παρακαλώ στο μέλλον να είναι πιο προσεκτική.
Το πνεύμα αυτών των επισκέψεων είναι η αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί και γνωρίζουν τα προβλήματα, όχι με τον πολιτικό τους προϊστάμενο.
Αλλά αφού ήρθε, ελπίζω να είδε τις συνθήκες και να ντράπηκε γι’ αυτές ως πολίτης και ως πολιτικός».

Η ανάρτηση της Δόμνας Μιχαηλίδου
Η κυρία Μιχαηλίδου ανέφερε σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα πως υποδέχθηκε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Καλλιθέας.

«Είμαστε πάντα δίπλα στους εκπαιδευτικούς, στα προβλήματα και στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες, όσο και αν προσπάθησε να μας πείσει για το αντίθετο ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Κατά την επίσκεψη, συνομιλήσαμε με εκπαιδευτικούς, μαθητές και είχα την ευκαιρία να ενημερώσω τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για μια από τις βασικότερες προτεραιότητες της Κυβέρνησής μας. Την ενίσχυση και τη διαρκή αναβάθμιση της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Τι έχουμε κάνει;20.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες των παιδιών μας.
4.719 διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής την τελευταία τετραετία.
3.200 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών την τελευταία τετραετία.
Οριζόντια αύξηση μισθών για το εκπαιδευτικό προσωπικό» αναφέρει η κ. Μιχαηλίδου στην ανάρτησή της και προσθέτει:
«Στόχος όλων, θέλω να πιστεύω, η δημιουργία ενός ακόμη πιο εξωστρεφούς και συμπεριληπτικού σχολείου, στο οποίο έχει θέση και εξελίσσεται κάθε παιδί, χωρίς διακρίσεις. Προσβλέπουμε σε έναν εποικοδομητικό διάλογο με την αντιπολίτευση και όχι σε επικοινωνιακά σόου για τις κάμερες. Σε έναν διάλογο με προτάσεις, τις οποίες με προσοχή θα ακούσουμε και γιατί όχι και θα υιοθετήσουμε όπου υπάρχει κοινός τόπος. Άλλωστε, η δουλειά της γενιάς μας δεν είναι να εκθέσει απλά και μόνο τα προβλήματα. Η δουλειά της γενιάς μας είναι να τα λύσει. Εμείς, αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Με πείσμα και προσήλωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα