Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Απόστολος Λύτρας: «Ποτέ δεν θα σήκωνε χέρι ο γιος μου, η γυναίκα του έδωσε αφορμή» λέει ο πατέρας του


Το τρίτο 24ωρο στις φυλακές Κορυδαλλού έκλεισε ο Απόστολος Λύτρας.
Τρεις ημέρες μετά την προφυλάκισή του, ο Απόστολος Λύτρας με γραπτή του δήλωση ζητά την προστασία της οικογένειάς του και ζητά ξανά συγνώμη για τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.
Την ίδια ώρα, ο γνωστός ποινικολόγος ετοιμάζεται να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης, αφού κρίθηκε πως παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.
Πώς σχολιάζει ο πατέρας του Απόστολου Λύτρα την υπόθεση ξυλοδαρμού
Ο Μανώλης Λύτρας, πατέρας του γνωστού ποινικολόγου, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» του MEGA.
«Τσακώθηκαν και άπλωσε το χέρι του ο Αποστόλης. Περιμένουμε σε κανένα μήνα να κάνει αίτηση αποφυλάκισης. Θα το περάσουμε τι να κάνουμε. Ποτέ δεν θα σήκωνε χέρι ο γιος μου. Έδωσε αφορμή η γυναίκα του. Ήταν η κακιά η ώρα».


Στην εκπομπή μίλησε και ο γνωστός ποινικολόγος, Γιάννης Γλύκας.
«Κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα σε μία δίκαιη δίκη. Εδώ και καιρό υπάρχει ένας μη σεβασμός της προσωπικότητάς του, πέρα από την πράξη του που είναι καταδικαστέα. Έχουν δημιουργηθεί συνθήκες δολοφονίας χαρακτήρα κατά του Απόστολου Λύτρα. Ακόμα και αυτός που πρόβαλλε τη ζωή του έχει δικαιώματα. Η προσωπικότητά του και η μέχρι τώρα ζωή είναι διαφορετική από την πράξη του. Η πράξη του είναι καταδικαστέα. Είναι μία πράξη που δεν την περίμενε κανείς. Κανείς δεν δίνει συγχωροχάρτι και από την άλλη είναι άλλο η ανθρωποφαγία. Μπορεί να έγιναν κάποια λάθη από τον ίδιο την πρώτη μέρα. Η ωμή παρέμβαση της ηγεσίας της Δικαιοσύνης είναι απαράδεκτη. Αυτοί που ελέγχουν είναι οι επιθεωρητές δικαιοσύνης. Η απόφαση της αποφυλάκισης ήταν απόλυτα και ορθά δικαιολογημένη. Η υποχρεωτική φύλαξη του κατηγορουμένου είναι εκτός της διαδικασίας μία δίκαιης δίκη. Αλίμονο αν μία κατάθεση σε αστυνομικό τμήμα να οδηγεί κάποιον άνθρωπο στη φυλακή. Ειναι πλήρης παραβίαση των δικαιωμάτων των κατηγορούμενων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα