Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Παίδων Αγλαΐα Κυριακού: Κανονικά από Δευτέρα τα χειρουργεία – Μετακινείται αναισθησιολόγος από άλλο νοσοκομείο


Κανονικά διαβεβαιώνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα Κυριακού ότι θα πραγματοποιηθούν τα χειρουργεία στους μικρούς ασθενείς, από τη Δευτέρα.
Να υπενθυμιστεί ότι οι αναισθησιολόγοι είχαν προαναγγείλει απεργιακή κινητοποίηση και αποχή από τις επεμβάσεις από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, καθώς λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δηλώνουν ότι είναι επισφαλή τα χειρουργεία.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι κατόπιν απόφασης του Διοικητή της Ιης Υ.ΠΕ. «περί μετακινήσεως ιατρού παιδοαναισθησιολόγου από 03.06.2024 για την κάλυψη έκτακτων και επειγουσών υπηρεσιακών αναγκών του Νοσοκομείου μας λαμβανομένων υπόψιν και :Της από 31.05.2024 Ομόφωνης Απόφασης του Χειρουργικού Τομέα, και Της θετικής εισήγησης της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας σας γνωρίζουμε ότι αποκαθίσταται πλήρως η λειτουργία των χειρουργείων του Γ.Ν.Π.Α. «Π. & Α. Κυριάκού» και από 03.06.2024 θα πραγματοποιούνται κανονικά τα προγραμματισμένα τακτικά χειρουργεία».
Σοβαρές δυσλειτουργίες
Ανεξάρτητα εάν αυτή τη φορά λύθηκε το θέμα, τα δύο Νοσοκομεία Παίδων παρουσιάζουν σοβαρές δυσλειτουργίες εξαιτίας έλλειψης προσωπικού. Χαρακτηριστικό είναι πως οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι είναι σε εκκρεμότητα 3000 τακτικά χειρουργεία εξαιτίας των ελλείψεων.
Γι’ αυτό και η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθηνών Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) έχει κηρύξει Παναττική στάση τη Δευτέρα 8 με 13:00 τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και συγκέντρωση στο Νοσοκομείων Παίδων στις 11:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα