Σωκράτης Ξυνίδης, σε συνέντευξή του προς τον «Νεολόγο»: «Κάνουν κακό στους εαυτούς τους όσοι βιάστηκαν να προλάβουν τις διαδικασίες υποψηφιοτήτων….»
6/4/2010
«Επιτροπή η οποία θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο, το Πολιτικό Συμβούλιο και το Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος τα επί μέρους βήματα των διαδικασιών και την εφαρμογή τους σε σχέση με την υποστήριξη των υποψηφίων Δημάρχων στους Δήμους που θα προκύψουν από τις επικείμενες συνενώσεις», αναγγέλλει σε συνέντευξή του στον «Νεολόγο», την οπόια αναδημοσιευει σημερα η Ηλεκτρονική Αυτοδιοίκηση, ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Σωκράτης Ξυνίδης.
Αναφερόμενος στις «πρώιμες» εξαγγελίες ίδρυσης αυτοδιοικητικών σχηματισμών από στελέχη που συνδέονται κομματικά με το ΠΑΣΟΚ, ο Γραμματέας του Κινήματος με ευθύτητα και χωρίς περιστροφές, δηλώνει ότι πράγματι «υπάρχουν φαινόμενα μεθοδευμένων - δήθεν ανεξάρτητων - αυτοδιοικητικών κινήσεων, που στόχευσή τους είναι η προεξόφληση της υποστήριξης του ΠΑΣΟΚ» και καταλήγει με την εξής προειδοποίηση: «επειδή είναι πολύ εύκολο να διακρίνει κάποιος τις σκοπιμότητες αυτού του είδους, έχω ήδη προειδοποιήσει ότι μάλλον κάνουν κακό στους εαυτούς τους όσοι επιδιώκουν να προλάβουν τις καταστατικά προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.»
Το πλήρες περιεχόμενο της σύντομης συνέντευξης του Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, κ. Σωκράτη Ξυνίδη προς τον «Νεολόγο» έχει ως εξής:
Ποιο κατά την εκτίμησή σας είναι το διακύβευμα από την κυοφορούμενη διοικητική μεταρρύθμιση;
Σήμερα, αποδεικνύεται με τον πλέον περίτρανο τρόπο ότι κάθε σημαντική προσπάθεια ανάπτυξης και προόδου στη χώρα μας χτίστηκε πάνω σε σαθρά θεμέλια. Οι δομές του κράτους όχι μόνο δεν λειτούργησαν επιβοηθητικά για την ανάπτυξη αλλά πολλές φορές εντέλει απαξίωσαν ή και καταδίκασαν αναπτυξιακά εγχειρήματα. Για το λόγο αυτό η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, παρότι η χώρα έχει βρεθεί σε πολύ δύσκολη θέση οικονομικά αλλά και πολιτικά, έθεσε άμεσα το θέμα της νέας διοικητικής αρχιτεκτονικής του κράτους. Για να κτίσουμε την ανάπτυξη πάνω σε σύγχρονα και σταθερά θεμέλια.
Το διακύβευμα λοιπόν της νέας αρχιτεκτονικής του διοικητικού συστήματος της χώρας μας είναι η ίδια η πρόοδος και η ανάπτυξη της κοινωνίας μας και της οργάνωσής της.
Το τελευταίο διάστημα, σε διάφορες περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και η Αττική, αναγγέλθηκαν αυτοδιοικητικοί συνδυασμοί από στελέχη που διατηρούν κομματική σχέση με το ΠΑΣΟΚ. Ποιά η άποψή σας;
Η αγωνία των αυτοδιοικητικών στελεχών είναι κατανοητή. Διαμορφώνεται εξ΄ αρχής το περίγραμμα της αυτοδιοίκησης και ο αυτοπροσδιορισμός του καθενός μέσα στη νέα κατάσταση, δεν είναι εύκολη διαδικασία. Η ωριμότητα και η ψυχραιμία αποτελούν καθοριστικές αρετές την περίοδο αυτή. Υπάρχουν φαινόμενα μεθοδευμένων - δήθεν ανεξάρτητων - αυτοδιοικητικών κινήσεων, που στόχευσή τους είναι η προεξόφληση της υποστήριξης του ΠΑΣΟΚ. Επειδή είναι πολύ εύκολο να διακρίνει κάποιος τις σκοπιμότητες αυτού του είδους, έχω ήδη προειδοποιήσει ότι μάλλον κάνουν κακό στους εαυτούς τους όσοι επιδιώκουν να προλάβουν τις καταστατικά προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιλογή των υποψηφίων που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ.
Έχετε καταλήξει στις διαδικασίες που θα υιοθετηθούν από το ΠΑΣΟΚ σε ότι αφορά την υποστήριξη υποψηφίων Δημάρχων στους Δήμους που θα προκύψουν από τις συνενώσεις;
Κοιτάξτε, το περίγραμμα των διαδικασιών εμπεριέχεται στις καταστατικές μας διατάξεις. Εκτός αυτού του πλαισίου θα υπάρξει επιτροπή η οποία θα εισηγηθεί στον Πρόεδρο, το Πολιτικό Συμβούλιο και το Εθνικό Συμβούλιο, τα επί μέρους βήματα και την εφαρμογή τους.
Η κυβέρνηση θεσμοθετεί το δεύτερο βαθμό Αιρετής Αυτοδιοίκησης και από όσα διαφαίνονται, η Αττική θα αποτελέσει μία Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση. Πως αντιμετωπίζετε το όλο εγχείρημα και πως θα διαχειριστείτε την υποστήριξη των υποψηφιοτήτων;
Με τον δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης, τις περιφέρειες, γίνεται πράξη η μεγαλύτερη αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων που έχει ποτέ επιχειρηθεί στη χώρα μας. Το εγχείρημα αυτό δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουμε φοβικά αλλά με αισιοδοξία και πίστη ότι θα εξελιχθεί σε σημαντικό βήμα προόδου και ανάπτυξης. Τα κόμματα βεβαίως έχουν ενδιαφέρον για τα πρόσωπα και τις αυτοδιοικητικές κινήσεις που θα κληθούν να εφαρμόσουν την νέα αρχιτεκτονική και τον νέο θεσμό. Όπως είπα και στο Εθνικό Συμβούλιο, είναι χρέος μας να υποστηρίξουμε εκείνους τους υποψήφιους και εκείνες τις παρατάξεις που θα κάνουν πράξη τον «Καλλικράτη» και όχι εκείνους που θα τον ακυρώσουν με τις πράξεις τους. Η σκέψη αυτή είναι πολιτική αλλά δεν κομματικοποιεί τις εκλογές.»
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα