Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμια ανάκληση 1,5 εκατ. αυτοκινήτων από την Toyota

Στην ανάκληση 1,5 εκατομμυρίου αυτοκινήτων διεθνώς προχωράει η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, εξαιτίας προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην αντλία φρένων και την αντλία καυσίμου.
Η ανάκληση αφορά συγκεκριμένα μοντέλα Avalon, Highlander και Lexus.

Συνολικά, ανακαλούνται 750 χιλιάδες αυτοκίνητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, 599 χιλιάδες στην Ιαπωνία, κυρίως μοντέλα του 2004-2006, περίπου 140 χιλιάδες αυτοκίνητα στην υπόλοιπη Ασία και στην Αυστραλία και 50 χιλιάδες στην Ευρώπη.

Η ποιότητα και η αξιοπιστία των διαφόρων μοντέλων της Toyota έχει με πολλές αφορμές αμφισβητηθεί την τελευταία χρονιά, καθώς μόνο μέσα στο 2010 η μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία έχει προχωρήσει σε 14 ανακλήσεις. Συνολικά έχει ανακαλέσει 8,5 εκατομμύρια επιβατηγά και φορτηγά που εμφάνισαν σειρά προβλημάτων, άλλοτε περισσότερο κι άλλοτε λιγότερο σημαντικών.

Οσον αφορά τη νέα ανάκληση, δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα που να οφείλονται στις δύο συγκεκριμένες ατέλειες. Αναλυτές μάλιστα εκτιμούν ότι η Toyota πρέπει μάλλον να πήρε ένα μάθημα από την κακή ανταπόκριση που είχε ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε αρχικά τα διάφορα προβλήματα, αλλά και από το μεγάλο πρόστιμο που της επιβλήθηκε στις ΗΠΑ για τους ανεπαρκείς χειρισμούς της.

Κ. ΤΖ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα