Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Ρουμάνος κρατούσε αιχμάλωτους ομοεθνείς του στα Φιλιατρά

Αιχμάλωτους φαίνεται ότι κρατούσε ένας 41χρονος Ρουμάνος ομοεθνείς του εδώ και 5 χρόνια στα Φιλιατρά. Τους είχε προσκαλέσει από τη χώρα τους στη Μεσσηνία για να βρουν δουλειά με υψηλό εισόδημα, αλλά αντ‘ αυτού -όπως κατήγγειλαν στην Ασφάλεια Πατρών δύο από τα θύματα, ένας 33χρονος και μια 26χρονη- παρακρατούσε το μεγαλύτερο μέρος από τα μεροκάματά τους, με σωματική βία και απειλές. Μάλιστα από όλους τους ομοεθνείς του που έμεναν μαζί, είχε αφαιρέσει τα ταξιδιωτικά έγγραφα και τους απαγόρευε να απομακρυνθούν από το σπίτι. Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία, προσπαθούσε να εξωθήσει την κοπέλα στην πορνεία.

Οι δυο Ρουμάνοι κατάφεραν να ξεφύγουν από τα Φιλιατρά πριν από 10 μέρες, τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, και έφτασαν πεζοί στην Πάτρα στις 23 του μηνός. Μετά τη συγκεκριμένη καταγγελία, δύναμη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με άνδρες του ΑΤ Φιλιατρών συνέλαβε το απόγευμα της Κυριακής τον 41χρονο Ρουμάνο στο σπίτι όπου διέμενε μέσα στην
πόλη των Φιλιατρών. Στη συνέχεια τον οδήγησαν στην εισαγγελέα Κυπαρισσίας, κατηγορούμενο για εμπορία ανθρώπων και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Σε σχετική ανακοίνωσή της η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας αναφέρει επίσης, μεταξύ άλλων, ότι σε έρευνες που έγιναν από αστυνομικούς στο σπίτι και στο αυτοκίνητο του δράστη στα Φιλιατρά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα 4 ακόμα αλλοδαπών και χρηματικό ποσό 510 ευρώ.
Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα