Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Με διαξιφισμούς η κατάθεση Μεϊμαράκη

Επιθετική τακτική ακολούθησε ο Ευ. Μεϊμαράκης καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των ομολόγων. Ο πρώην υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι συνυπέγραψε την κοινή υπουργική απόφαση για την έκδοση του ομολόγου του ΤΕΑΔΥ για να δεσμεύσει το υπουργείο Οικονομικών ότι τα χρήματα θα πάνε για συγκεκριμένο σκοπό στο Αμυνας και ότι δεν είχε καμία αρμοδιότητα ούτε ευθύνη για την έκδοση του ομολόγου. Την ίδια ώρα πάντως έπευσε να τονίσει ότι δεν αποδίδει ευθύνη σε συναδέλφους του: «Μη βιαστείτε να πείτε ότι ο Μεϊμαράκης ξεφορτώνεται και το δίνει στους άλλους υπουργούς. Κανένας νόμος δεν επιβάλλει ούτε να γνωρίζω ούτε και να ελέγξω. Κανένας νόμος», είπε. Σε ό, τι αφορά το γεγονός ότι το ομόλογο του
 ΤΕΑΔΥ εκδόθηκε στις 6 Φεβρουαρίου, ενώ το αίτημα κάλυψης εξοπλιστικών δαπανών διαβιβάστηκε 15 μέρες αργότερα, ο πρώην υπουργός εκτίμησε ότι θα υπήρχαν συγκεκριμένες ανάγκες και ότι οι αρμόδιες διευθύνσεις είχαν συνεννοηθεί προφορικά. Είπε μάλιστα στην επιτροπή ότι έχει στη διάθεσή του 60 αποφάσεις προκατόχων του για ομόλογα που εκδόθηκαν με τον ίδιο τρόπο.

Ο κ. Μεϊμαράκης καταλόγισε στην επιτροπή πολιτική σκοπιμότητα και προειλημμένες αποφάσεις: «Εάν έχετε ανακαλύψει τον ένοχο στο πρόσωπό μου ας με προφυλακίσετε. Θεωρώ προειλημμένη την απόφαση της επιτροπής, όπως έχουμε καταγγείλει ως κόμμα…», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Σας λέω λοιπόν, για να καταγραφεί και στα πρακτικά: Ομολογώ. Ελεος!».

Σε αυτό το σημείο αντέδρασε έντονα ο πρόεδρος κ. Πρωτόπαπας, ο οποίος του καταλόγισε απόπειρα ευτελισμού της επιτροπής: «Η επιτροπή δεν δικάζει κόμματα ούτε κανένα δικάζει». Σε φραστική αντιπαράθεση που είχε πάντως με την βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σοφία Γιαννακά, ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι «καλά συστήθηκε η Εξεταστική και πρέπει να ερευνηθεί η υπόθεση».

Ως μάρτυρας κατέθεσε χθε και ο πρώην υπουργός Απασχόλησης κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι η ενδελεχής δικαστική έρευνα δεν διαπίστωσε την εμπλοκή κανενός πολιτικού προσώπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα