Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

«Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα»

«Αν χρειαστεί θα μιλήσει ο λαός» επαναλαμβάνει ο Γιώργος Παπανδρέου
Επαναφέρει το δίλημμα ο πρωθυπουργός (Φωτογραφία: ICON )
--------------------------------------------------------------------

Αθήνα
Πεπεισμένος ότι οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν να υπονομευθούν οι θυσίες τους και η σημερινή σταθερότητα εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε συνεργάτες του.

Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε νέα επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας, κατηγορώντας την ότι επιδιώκει με την τακτική της να «σταματήσει τη σταθερή πορεία μας προς τα εμπρός, την πορεία σωτηρίας και ανόρθωσης της χώρας».
Έχουμε χρέος να μη καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτικών πρακτικών. Και αν χρειαστεί να μιλήσει ο λαός για να καταδικάσει την πολιτική αποσταθεροποίησης της χώρας, αυτό θα γίνει. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα

Δήλωσε μάλιστα ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση επιχειρεί «να εξυπηρετήσει και αφανή συμφέροντα που θέλουν να ανακόψουν τις αλλαγές που φέρνουμε στη χώρα».

«Έτσι ήθελε να ερμηνεύσει το όποιο αποτέλεσμα. Ακόμη και με κίνδυνο να αποσταθεροποιηθεί η πορεία της χώρας» συνέχισε.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε βέβαιος ότι οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν «σε εκείνους που αφού μας οδήγησαν στο χείλος της χρεοκοπίας και λιποτάκτησαν, να υπονομεύσουν τις θυσίες των Ελλήνων, τη σημερινή σταθερότητα αλλά και το ομαλό μέλλον της χώρας.

»Έχουμε χρέος να μη καταστούμε όμηροι τυχοδιωκτικών πρακτικών. Και αν χρειαστεί να μιλήσει ο λαός για να καταδικάσει την πολιτική αποσταθεροποίησης της χώρας, αυτό θα γίνει. Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα» κατέληξε.

Άμεση απάντηση από τη ΝΔ

Την άμεση αντίδραση της ΝΔ προκάλεσαν τα όσα είπε ο πρωθυπουργός σε στενούς του συνεργάτες.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος από τις Βρυξέλλες, όπου συνοδεύει τον Αντώνη Σαμαρά, κατηγόρησε το Γιώργο Παπανδρέου ότι διακατέχεται από πανικό εν όψει των εκλογών και για αυτό μετά τους εκβιασμούς και τις κινδυνολογίες, καταφεύγει πλέον και στις ύβρεις.

«Μετά την κινδυνολογία και τους πολιτικούς εκβιασμούς, ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του εκτρέπονται και σε ποταμούς ύβρεων εναντίον της ΝΔ. Τίποτε από αυτά δεν αγγίζει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Το μόνο που επιτυγχάνει, έτσι, ο κ. Παπανδρέου είναι να δείχνει, ακόμη πιο έντονα, το μεγάλο πανικό που τον διακατέχει μπροστά στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου» τόνισε χαρακτηριστικά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα