Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο, λέει ο Π.Παναγιωτόπουλος

«Πανικόβλητος ο πρωθυπουργός»

Για εικόνα ενός «πανικόβλητου πρωθυπουργού που επιχείρησε να περάσει τον πανικό του στο εκλογικό Σώμα, για να αποφύγει την ήττα στις εκλογές» μιλά ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας σχολιάζοντας τη διακαναλική συνέντευξη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου το βράδυ της Δευτέρας. Επικριτικά για τον πρωθυπουργό και τη συζήτηση για τις πρόωρες εκλογές και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία, συνεχίζει στην ανακοίνωσή της, καλεί τον πρωθυπουργό «να αφήσει το "εμπόριο του φόβου" και να αλλάξει την πολιτική που ακολουθεί, για να αποφύγουμε, ως χώρα, το ναυάγιο. Εμείς εργαζόμαστε για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ανάπτυξη του Τόπου. Μας απασχολεί, πριν απ' όλα, πως θα βγει η Ελλάδα αλώβητη από την κρίση.

» Ο πρωθυπουργός οφείλει να εργαστεί γι'αυτό και όχι να εκβιάζει πολιτικά το εκλογικό Σώμα. Όμως, ας μην κάνει λάθος ο κ. Παπανδρέου. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο. Αλλά ο Ελληνικός λαός δεν θα δεχθεί ποτέ τα αδιέξοδα του ΠΑΣΟΚ να γίνουν αδιέξοδα για τον Τόπο. Απόψε και οι τελευταίοι αναποφάσιστοι πολίτες, βλέποντας τον κ. Παπανδρέου, αποφάσισαν οριστικά τι είδους μήνυμα θα στείλουν στις 7 και στις 14 Νοεμβρίου».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού είπε χαρακτηριστικά ότι «ώδινεν όρος και έτεκεν μυν» και υποστήριξε ότι η εμφάνιση του πρωθυπουργού έβλαψε τους υποψηφίους που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ.

«Άλλη μια διακαναλική του πρωθυπουργού μέχρι τις εκλογές, και οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ θα πέσουν σε μονοψήφια ποσοστά» είπε συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Λα.Ο.Σ.

Ο κ.Καρατζαφερης χαρακτήρισε φοβισμένο τον κ. Παπανδρέου και είπε ότι ουδείς έγινε πιο σοφός και πιο αισιόδοξος από την συνέντευξη. Και κατέληξε: «Ευτυχώς που το Καστρί είναι κοντά στη Ραφήνα, και έτσι ο κ.Καραμανλής βρήκε παρτενέρ στο τάβλι των συνταξιούχων. Είναι απλώς θέμα χρόνου».

«Ο πρωθυπουργός, κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης, παραδέχθηκε ότι η ψήφος σε αυτές τις εκλογές θα είναι υπέρ ή κατά του μνημονίου», σημειώνει ο ΣΥΝ και προσθέτει ότι «τα εκβιαστικά, ωστόσο, διλήμματα που έθεσε, είναι κενά και ξεπερασμένα και δεν πείθουν κανέναν. Μίλησε τη γλώσσα των αγορών και δεν άφησε κανένα περιθώριο ότι μπορεί να αλλάξει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου».

» Ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να πείσει ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα γιατί φοβάται την οργή του λαού από την πολιτική του. Τα νέα μέτρα ωστόσο, θα έρθουν μετά τις 15 Νοέμβρη, όπως άλλωστε προβλέπεται από το κατάπτυστο μνημόνιο, που φέρνει την υπογραφή της κυβέρνησής του. Την ίδια στιγμή, δεν κατόρθωσε να αλλάξει τη γνώμη των πολιτών με τις μικροπολιτικές παροχολογίες τύπου "Μαυρογιαλούρου" λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Όσον αφορά το ενδεχόμενο των πρόωρων εθνικών εκλογών, ο πρωθυπουργός θα κάνει ότι συμφωνήσει με την τρόικα».

» Η ευκαιρία που δίνεται στο λαό μας δεν θα πάει χαμένη. Θα δώσει στην κυβέρνηση το μήνυμα που της αξίζει. Θα καταψηφίσει το μνημόνιο της χρεοκοπίας και θα ενθαρρύνει τις δυνάμεις της ανανεωτική και ριζοσπαστικής αριστεράς που, με τη συνάντησή τους με τις δυνάμεις που αποδεσμεύονται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, ανοίγουν νέους δρόμους και γεννούν ελπίδες για μια νέα πορεία του τόπου.

Από την πλευρά του, σχολιάζοντας τη συνέντευξη ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων δήλωσε ότι: «Με μικροπολιτικά παιχνίδια και με πειρατεία στην ψήφο για την αυτοδιοίκηση, ο πρωθυπουργός δείχνει να μη συνειδητοποιεί τις διαστάσεις της κρίσης. Αδυνατεί να καταλάβει ότι το μέλλον έρχεται πάνω στις ράγες του τρένου που ο ίδιος προσπαθεί να ξηλώσει, και ζητά λευκή επιταγή χωρίς καν προγραμματικές δηλώσεις. Αν όντως θέλει δημοψήφισμα, μπορεί άνετα να το οργανώσει χωρίς να ταλαιπωρεί την αυτοδιοίκηση».

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά σημειώνει ότι «η ανακίνηση από τον πρωθυπουργό θέματος πρόωρων εκλογών θα οδηγήσει σε μια παρατεταμένη περίοδο εκλογολογίας, την ώρα που η κοινωνία ζητά δίκαιη κατανομή των βαρών, διέξοδο από την κρίση και εναλλακτικές πολιτικές πέρα από το Μνημόνιο».

Στην ανακοίνωση η Δημοκρατική Αριστερά προσθέτει ότι «Κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκουν τώρα πια από κοινού να μετατρέψουν τις αυτοδιοικητικές εκλογές σε μια ευρεία κομματική δημοσκόπηση. Το πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα στην τεράστια κρίση και στα όρια της χρεοκοπίας, διαμορφώνει για άλλη μια φορά οξεία παλαιοκομματική πόλωση έξω και πάνω από τις καθημερινές ανάγκες των πολιτών και διαιωνίζει τα αδιέξοδα. Ο δημοψηφισματικός χαρακτήρας που προσδίδει σήμερα στις επικείμενες εκλογές και το ΠΑΣΟΚ μετά από τη ΝΔ, δηλαδή "υπέρ ή κατά των μεταρρυθμίσεων" και "υπέρ ή κατά του Μνημονίου", αποτυπώνει με εύγλωττο τρόπο την αγωνιώδη προσπάθεια του ένοχου πολιτικού συστήματος να διατηρηθεί με όρους παρελθόντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα