Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Το Νησί: Τι θα γίνει στη συνέχεια...

Η θλίψη σκοτεινιάζει «Το νησί». Η υπερπαραγωγή του Mega καθήλωσε την περασμένη εβδομάδα το 62% του τηλεοπτικού κοινού, ξετυλίγοντας λίγο ακόμη την ερχόμενη Δευτέρα το κουβάρι της ιστορίας της Σπιναλόγκας, αλλά και ανθρώπων του νησιού που ολοένα πολλαπλασιάζονται.

Η ιστορία του βιβλίου της Βικτόρια Χίσλοπ έχει προκαλέσει την αγωνία των τηλεθεατών για τη συνέχεια, στην οποία θα δούμε τον Γιώργη (Στέλιος Μάινας) να φροντίζει τις κόρες του όσο καλύτερα μπορεί, ωστόσο να συναντά δυσκολίες εξαιτίας του δύστροπου χαρακτήρα της Αννας (Ιφιγένεια Τζόλα). Το μικρότερο κορίτσι της οικογένειας δεν μπορεί να δεχτεί ότι του πήραν τη μητέρα και με τη σειρά του ο Γιώργης πρέπει να σταθεί δυνατός και να αντιμετωπίσει την αλήθεια.

Ο μικρός Δημήτρης (Μάνος Τσαγκαράκης) κάνει νέους φίλους στη Σπιναλόγκα και με τη στήριξη της Ελένης (Κατερίνα Λέχου) θα αρχίσει να ξεπερνά σιγά-σιγά τις φοβίες του. Η Ελένη συγκρούεται με την κακιά δασκάλα που κακομεταχειρίζεται τους μαθητές και αποφασίζει να κάνει σε μερικά παιδιά μάθημα στο σπίτι της, μέχρι που θα πάρει και τη θέση της. Τρεις επικίνδυνοι βαρυποινίτες στέλνονται από την κυβέρνηση στο νησί για να φρουρούν τους λεπρούς. Ο Γιώργης ζητεί από την Ελένη να προσέχει για να μην της κάνουν κακό. Οι δεξαμενές του νερού είναι άδειες. Ο Γιώργης μεταφέρει από την Πλάκα πόσιμο νερό στους έγκλειστους, ενώ υπάρχει ανησυχία για νέες αφίξεις στο νησί.

Στο τέταρτο επεισόδιο θα δούμε να καταφτάνουν οι νέοι κάτοικοι. Ταλαιπωρημένοι και βασανισμένοι, βρίσκουν βοήθεια στο πρόσωπο της Ελένης, του γιατρού Λαπάκη (Νίκος Ορφανός), του προέδρου Κοντομάρη (Θόδωρος Κατσαφάδος) και κάποιων άλλων. Εχουν όμως να αντιμετωπίσουν και τη βαθιά έχθρα των υπολοίπων. Η έλλειψη νερού και ο φόβος για το αύριο κάνουν τα πράγματα χειρότερα. Απέναντι, στην Πλάκα, ο Γιώργης αρνείται στην κόρη του Μαρία (Αναστασία Τσιλιμπίου) να την πάει να δει τη μητέρα της όταν πάει στο νησί. Η φουρνάρισσα, η Ευγενία ανακαλύπτει πάνω της ένα σημάδι που θα αλλάξει τη ροή της ζωής της για πάντα... Στο νησί, οι «καινούργιοι» αφού σταθούν κάπως στα πόδια τους θέτουν την τεχνογνωσία τους στην υπηρεσία του κοινού καλού. Αυτό δεν μετριάζει όμως την έχθρα κάποιων που είναι έτοιμοι να αιματοκυλήσουν το νησί...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα