Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

«Να απορριφθούν οι αιτήσεις Βοσκόπουλου για το χρέος των 5,5 εκατ. ευρώ»

Συζήτηση στο ΣτΕ
Στο κενό φαίνεται να πέφτουν -μετά την εισήγηση που έγινε την Τετάρτη στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ)- οι αιτήσεις που έχει καταθέσει ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος για το χρέος του προς την εφορία, ύψους 5,5 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των προστίμων και των προσαυξήσεων.

Στο κενό, όμως, έπεσε κατά τη σημερινή συζήτηση στο ΣτΕ, και το αίτημα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Τ. Βοσκόπουλου για αναβολή της συζήτησης της υπόθεσης, κυρίως λόγω προβλημάτων υγείας που, όπως είπαν, αντιμετωπίζει ο καλλιτέχνης.

Το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύει πρόστιμα και προσαυξήσεις τα οποία επιβλήθηκαν στον Τ. Βοσκόπουλο, μετά από φορολογικούς ελέγχους για την περίοδο 1993 - 1994. Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν λόγω μη έκδοσης δελτίων παροχής υπηρεσιών για αμοιβές που ελάμβανε από νυχτερινά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, μη έκδοσης δελτίων παροχής υπηρεσιών από δικαιώματα δισκογραφικών εταιρειών, λόγω απόκρυψης εισοδημάτων από ακίνητα, κ.λπ.

Ο εισηγητής της υπόθεσης Ι. Γράβαρης ζήτησε να απορριφθούν οι επτά αιτήσεις του τραγουδιστή, με τις οποίες ζητάει να αναιρεθούν ισάριθμες αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών που τον υποχρεώνουν να πληρώσει στην εφορία τα 5,5 εκατ. ευρώ. Ανέφερε ακόμη στην εισήγησή του, ότι οι εφετειακές αποφάσεις ερμηνεύουν σωστά τη φορολογική νομοθεσία και γι' αυτό οι αιτήσεις αναιρέσεως του Τ. Βοισκόπουλου θα πρέπει να απορριφθούν ως απαράδεκτες!

Η πλευρά του τραγουδιστή ανέφερε στο δικαστήριο ότι δεν είναι νόμιμος ο εξωλογιστικός υπολογισμός και ο καταλογισμός των προστίμων και των προσαυξήσεων που έκανε η εφορία. Επίσης, ανέφερε ότι δεν τηρήθηκαν οι συνταγματικές επιταγές του άρθρου 20, που προβλέπουν την προηγούμενη ακρόαση του φορολογουμένου πριν την επιβολή των κυρώσεων.

Αντίθετα, ο νομικός εκπρόσωπος του Δημοσίου επισήμανε ότι είναι σωστά θεμελιωμένες οι αποφάσεις του Εφετείου, επισημαίνοντας μάλιστα ότι οι άνθρωποι της νύχτας δεν έχουν έντονη φορολογική συνείδηση και κατά κανόνα δεν μεριμνούν για τις υποχρεώσεις τους!

Αίτημα αναβολής

Με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας στο Β' Τμήμα του ΣτΕ, η πλευρά του τραγουδιστή ζήτησε να δοθεί από το δικαστήριο σύντομη αναβολή στην εκδίκαση αιτήσεων του Τ. Βοσκόπουλου. Και αυτό γιατί, ο τραγουδιστής από τον περασμένο Μάιο -σύμφωνα με τους νομικούς του παραστάτες- υποβλήθηκε σε επέμβαση καρδιάς, είναι σοβαρά άρρωστος και νοσηλεύεται κατ' οικόν λόγω κολπικής μαρμαρυγής. Ακόμη, η πλευρά του τραγουδιστή τόνισε ότι την τελευταία στιγμή, ο Τ. Βοσκόπουλος άλλαξε δικηγόρο και πριν δύο ημέρες του ανατέθηκε η υπόθεση, με αποτέλεσμα ο νέος νομικός εκπρόσωπός του να μην έχει πλήρη εικόνα της δικογραφίας.

Στο αίτημα για αναβολή δεν συναίνεσε ο εκπρόσωπος του Δημοσίου, ενώ ο εισηγητής της υπόθεσης ανέφερε ότι δεν υπάρχει λόγος ανωτέρας βίας που να δικαιολογεί την αναβολή συζήτησης των υποθέσεων. Τελικά, το αίτημα απορρίφθηκε. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα