Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Για χρηματοδότηση των ΤΕΙ με τρία εκατ. ευρώ έκανε λόγο ο Γ. Πανάρετος

Λύση για τις μετεγγραφές υποσχέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας
Τρία εκατομμύρια ευρώ επιπλέον για την κάλυψη των αναγκών των πρόσθετων φοιτητών υποσχέθηκε ότι θα δώσει στα ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης ο υφυπουργός Παιδείας Γιάννης Πανάρετος. Νωρίτερα, οι πρόεδροι των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά Δημήτρης Νίνος και Λάζαρος Βρυζίδης διεμήνυσαν ότι η υποχρηματοδότηση των ΤΕΙ δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση των μετεγγραφών.

Ο υφυπουργός αναγνώρισε ότι στα κεντρικά ΤΕΙ της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, υπάρχει πρόβλημα, γιατί με τις μετεγγραφές αυξάνεται υπερβολικά ο αριθμός των φοιτητών.

Όπως είπε η υπουργός Παιδείας έχει υπογράψει ήδη το σχετικό αίτημα προς το υπουργείο οικονομικών για την παροχή της πρόσθετης χρηματοδότησης.

"Θέλω να τονίσω ότι οι μετεγγραφές είναι μια κοινωνική παροχή και γίνονται για να βοηθήσουν οικογένειες και παιδιά που έχουν δυσκολίες, ιδιαίτερα αυτή την εποχή. Θέλω να παρακαλέσω και τις διοικήσεις των ΤΕΙ να βοηθήσουν – σε αυτή τη δύσκολη περίοδο – και τα παιδιά και την πολιτεία, σε αυτή την κοινωνική προσπάθεια", πρόσθεσε.

Ο Γιάννης Πανάρετος ανέφερε ότι τα χρήματα προς τα ΤΕΙ θα εκταμιευθούν πολύ σύντομα. "Έχω σήμερα το απόγευμα συνάντηση με τον Υφυπουργό Οικονομικών για να δούμε τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, σε σχέση με τις χρηματοδοτήσεις.", δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα