Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Μικρότερο κίνδυνο χρεοκοπίας μέσα στο 2011 βλέπουν για την Ελλάδα οι αγορές

Σε χαμηλό έτους, έχει πέσει για πρώτη φορά το κόστος ασφάλισης στο ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας (ασφάλιστρο κινδύνου) για ένα έτος, σε σύγκριση με τα ασφάλιστρα για περισσότερα έτη μεταδίδει το Bloomberg. Αυτό δείχνει ότι ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας μετατοπίζεται από βραχυπρόθεσμο ορίζοντα σε μεσοπρόθεσμο.
Τα ασφάλιστρα κινδύνου, είναι γραμμάτια τα οποία "πληρώνουν" τον κάτοχο ελληνικών ομολόγων, την αξία τους σε περίπτωση που χρεοκοπήσει η χώρα. Πρακτικά, η μείωση του κόστους αγοράς των γραμματίων αυτών, για χρεοκοπία εντός έτους, δείχνει ότι οι αγορές υποβαθμίζουν το ενδεχόμενο αυτό.

Για του λόγου το αληθές, αναφέρει ότι τα ασφάλιστρα κινδύνου για ένα έτος αποτιμώνται σε 565 μονάδες βάσεις, 61 μονάδες χαμηλότερα από τα ασφάλιστρα κινδύνου σε δεκαετή βάση.

Μάλιστα, το δημοσίευμα του Bloomberg, σχολιάζει το γεγονός ως απόδειξη ότι τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση δίνουν χρόνο στην χώρα για να καταφέρει την μείωση του ελλείμματος.

Σε κάθε περίπτωση τα ελληνικά ομόλογα, παραμένουν τα δεύτερα πιο "επικίνδυνα" στον κόσμο ύστερα από αυτά της Βενεζουέλας, με την πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας στο 44% στην πενταετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα