Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

Στηρίζουμε τις διαρθρωτικές αλλαγές, αλλά όχι τα μέτρα που φέρνουν ύφεση λέει ο Αντ.Σαμαράς

Δηλώσεις από τις Βρυξέλλες
Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Βέλγο αξιωματούχο στη διάρκεια των δηλώσεων (Φωτογραφία: ΑΠΕ )
--------------------------------------------------------------------------------
Την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και γενικότερα την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη συζήτησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαρά στη συνάντηση που είχε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Βίλφριντ Μαρτένς.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση και αναφερόμενος ειδικότερα στην ελληνική οικονομία, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το σαφές μήνυμα είναι πως η ΝΔ έχει στηρίξει αποφασιστικά μέτρα και ορισμένες διαρθρωτικές αλλαγές, για την επίτευξη της δημοσιονομικής πειθαρχίας.

«Άλλωστε το κόμμα μας ξεκίνησε τα περισσότερα από αυτά τα μέτρα όταν βρισκόταν στην κυβέρνηση και τα υποστηρίζει τώρα από τη θέση της αντιπολίτευσης» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος σημείωσε παράλληλα ότι «έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις με ένα μείγμα πολιτικής, που επιτυγχάνει λιγότερο από 50% αποτελεσματικότητα ως προς τη μείωση του ελλείμματος.

» Όπως έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις με αλλεπάλληλα μέτρα περιοριστικής πολιτικής, που επιδεινώνουν την ύφεση μάλλον, παρά περιορίζουν το έλλειμμα», υπογράμμισε.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε ακόμη στον κ. Μαρτένς τις ανησυχίες του για τα πρόσφατα ρήγματα στην κοινωνική συνοχή της Ευρώπης τονίζοντας πως «εμείς, στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, πιστεύουμε στην κοινωνική οικονομία της αγοράς, στον κοινωνικό φιλελευθερισμό».

Ανακοίνωσε ότι ο κ. Μαρτένς αποδέχθηκε πρόσκληση να παρευρεθεί στην Αθήνα, στις 14 Δεκεμβρίου, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κων.Καραμανλής», για να παρουσιάσει το βιβλίο του, την πολιτική αυτοβιογραφία του.

Σε δηλώσεις του, ο Β. Μάρτενς είπε ότι με τον Αντώνη Σαμαρά έχει μια πολύ καλή σχέση και συνεργασία, αφού, όπως είπε, γνωρίζονται περισσότερο από 20 χρόνια.

Αργότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ θα συμμετάσχει σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας με την ομάδα ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Την Πέμπτη, ο Αντώνης Σαμαράς θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Φαν Ρομπάι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα