Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Πέθανε o Πάουλ το χταπόδι

Το χταπόδι Πάουλ, που κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ συγκέντρωσε τα βλέμματα ολόκληρου του πλανήτη για τις σωστές προβλέψεις του στα ματς της Εθνικής Γερμανίας, αλλά και στον τελικό Ισπανία-Ολλανδία 1-0, δεν είναι πια στη ζωή.
Σήμερα το πρωί βρέθηκε νεκρό στο ενυδρείο του Όμπερχαουζεν. Ο θάνατος του Πάουλ προήλθε από φυσικά αίτια και ήταν αναμενόμενος, καθώς από τον Ιούνιο είχε ειπωθεί ότι μέσα σε έξι μήνες θα πέθαινε. Ο μέσος όρος ζωής των χταποδιών είναι τρία χρόνια, ενώ ο Πάουλ είχε συμπληρώσει τα δυόμισι.

Ο διευθυντής του ενυδρείου στο Όμπερχαουζεν Στέφαν Πόρβολ δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες ο Πάουλ είχε μικρή κινητικότητα, δεν έτρωγε κανονική ποσότητα φαγητού και περίμενε το θάνατό του.
Πρόσθεσε ακόμα ότι ο Πάουλ είχε γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των εργαζομένων και τόνισε ότι η απουσία του θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή. Επίσης είπε, ότι δεν έχει αποφασιστεί αν θα ταφεί, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα παραχωρηθεί από τη διοίκηση του ενυδρείου ένα μικρό κομμάτι γης, όπου θα αναπαυθεί το διασημότερο χταπόδι όλων των εποχών.

Πάντως, το διάσημο ασπόνδυλο δεν ήταν αγαπητό σε όλους. Όταν η Γερμανία αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου από την Ισπανία, κάτι που είχε προβλέψει ο Πάουλ, η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών φιλάθλων επιθυμούσε να δει το διάσημο χταπόδι ψητό στα κάρβουνα. Εκατοντάδες ήταν τα σχόλια των φίλων της "νατσιονάλμανσαφτ" σε βάρος του και επιθυμούσαν να δουν τον Πάουλ να ψήνεται δημόσια στην πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο.

Ωστόσο άλλοι πρόσφεραν σημαντικά ποσά για την απόκτησή του, όπως ο ζωολογικός κήπης της Μαδρίτης, αλλά η αλυσίδα «Sealife» που είχε στην κατοχή της τον Πάουλ, αρνούνταν τη μετακίνησή του με δικαιολογία την ηλικία του. Μεταξύ αυτών που επιθυμούσαν την απόκτησή του ήταν και μεγάλα γραφεία στοιχημάτων από ολόκληρον τον κόσμο, προκειμένου να τον χρησιμοποιήσουν για πρόβλεψη διαφόρων γεγονότων.

Μετά τη λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου η εκπρόσωπος Τύπου του γερμανικού ενυδρείου, Τάνια Μούντσιγκ, είχε δηλώσει ότι ο Πάουλ δεν επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον ως μέσο πρόβλεψης αθλητικού, πολιτικού ή οποιουδήποτε άλλου γεγονότος και θα επέστρεφε στα καθημερινά του καθήκοντα, που ήταν να κάνει τα παιδιά που επισκέπτονταν το ενυδρείο να χαμογελούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα