Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Τριφυλία :Διαφωνία στην ανάθεση για πάρκα - αλσύλλια

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης, καθώς και δημοτικού συμβούλου της συμπολίτευσης, προκάλεσε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τριφυλίας η εισήγηση του προέδρου για απευθείας ανάθεση της εργασίας «Καλλωπισμός Πάρκων και Αλσυλλίων» (Αρ. Μελ.ΓΤ 6/2011), προϋπολογισμού 17.000 ευρώ.
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Σωτήρης Μπακούρος σημείωσε πως ο Δήμος έχει και γεωπόνους και προσωπικό για να κάνουν αυτή την εργασία και σε περίοδο κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, θα πρέπει να είναι συγκρατημένος στις δαπάνες, τονίζοντας ακόμη: «Εδώ δεν έχουμε πετρέλαιο για τα οχήματα κι εμείς θέλουμε να δώσουμε τόσα χρήματα για κήπους και πάρκα».


Ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης Θεόδωρος Δεληγιάννης σημείωσε πως «στους Γαργαλιάνους το προσωπικό του Δήμου κάνει αυτές τις εργασίες μέχρι τώρα και δεν υπάρχουν προβλήματα», εκφράζοντας την αντίθεσή του στην ανάθεση της εργασίας.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημήτρης Σωτηρόπουλος ρώτησε αν οι γεωπόνοι του Δήμου έχουν κάνει κάποιον σχετικό σχεδιασμό - προγραμματισμό και τι αυτός προβλέπει, καθώς και ποιες είναι οι ανάγκες που υπάρχουν στο Δήμο σε αυτό τον τομέα.
Με τη σειρά του, ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Γιώργος Γαλάνης ρώτησε σχετικά με τις εργασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για τον καλλωπισμό.
Απαντώντας, συνολικά, ο κ. Σαμπαζιώτης είπε πως για την εκτέλεση των εν λόγω εργασιών απαιτείται η συγκρότηση Υπηρεσίας Κήπων, που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής στο Δήμο Τριφυλίας, ενώ ήδη έχουν γίνει εργασίες για τις οποίες οφείλονται χρήματα.
Στην ψηφοφορία που ακολούθησε, με την απευθείας ανάθεση διαφώνησαν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και ο Θεόδωρος Δεληγιάννης της συμπολίτευσης και το θέμα «πέρασε» κατά πλειοψηφία.

Η.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα