Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Μέσα στο Νοέμβριο 1,5 εκατ. ευρώ για επιτάξεις σε Αντικάλαμο και Ασπρόχωμα

Μέσα στο Νοέμβριο 1,5 εκατ. ευρώ για επιτάξεις σε Αντικάλαμο και Ασπρόχωμα Ποσό 1.517.899 ευρώ πρόκειται να δοθεί για επιτάξεις στον αυτοκινητόδρομο, στα όρια Αντικαλάμου και Ασπροχώματος, στο πρώτο τμήμα του περιφερειακού της Καλαμάτας.
Στόχος του υπουργείου Υποδομών είναι αυτό το ποσό να δοθεί μέσα στο Νοέμβριο, προκειμένου να προχωρήσουν πιο γρήγορα οι εργασίες και να ολοκληρωθεί μέσα στο 2012 το κομμάτι έως τον κόμβο του Καρέλια, που θα συνδέσει τον αυτοκινητόδρομο με την οδό Αθηνών και την πόλη της Καλαμάτας - όπως άλλωστε προβλέπεται από το χρονοδιάγραμμα.
Στο μεταξύ, ο υπουργός Γιάννης Ραγκούσης έδωσε εντολή στο "Μορέα" για εκτέλεση συμπληρωματικών εργασιών στο ύψος της Μικρομάνης, που αφορά οριζοντιογραφική μετατόπιση και προστασία υφιστάμενου αγωγού καυσίμου Φ4, λόγω εμπλοκής του με την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου. Στο έγγραφο του υπουργού αναφέρεται ότι «το γεγονός της αποκάλυψης του αγωγού αποτελεί απρόβλεπτο γεγονός» και διευκρινίζεται πως «ο υφιστάμενος αγωγός εξυπηρετεί την 120 ΠΕΑ και λόγω του στρατιωτικού απορρήτου δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί η ύπαρξή του εκ των προτέρων. Περαιτέρω κατά τη διαδικασία δημοσιοποίησης της ζώνης διέλευσης του έργου που προηγήθηκε της έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων, δεν υποβλήθηκε καμία γνωστοποίηση προς την υπηρεσία για την ύπαρξη του συγκεκριμένου αγωγού καυσίμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα