Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Καίγεται η χωματερή στους Γαργαλιάνους

 Καίγεται η χωματερή στους ΓαργαλιάνουςΠέμπτη 13/10/2011
Ακόμη και χθες συνέχιζαν να βγαίνουν πυκνοί καπνοί από τη χωματερή των Γαργαλιάνων η οποία καίγεται από τη Δευτέρα το απόγευμα, παρά τις προσπάθειες κατάσβεσης με ρίψη νερού αλλά και σκέπασμα των σκουπιδιών με χώματα.
Η φωτιά καίει μέσα από τα σκουπίδια χωρίς να υπάρχουν φλόγες. Τα χωματουργικά μηχανήματα που βρίσκονται εκεί, πέρα από τα χώματα που ρίχνουν, προσπαθούν να απομονώσουν και τις εστίες ώστε η φωτιά να μην επεκταθεί σε όλη τη χωματερή.
Χθες το σημείο βρέθηκε ο δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας με τον αντιδήμαρχο Ευστάθιο Ανδρινόπουλο που συντονίζει την όλη προσπάθεια και ο οποίος μας είπε:
«Από τη Δευτέρα το απόγευμα έχουμε 2-3 μικροεστίες, οι οποίες από τότε παρ' όλες τις ενέργειες που έχουμε κάνει ρίχνοντας νερό με την Πυροσβεστική, αλλά και χώματα, ακόμη συνεχίζουν - χωρίς όμως να υπάρχει φλόγα, παρά μόνο καπνός. Ελπίζουμε μέσα στις επόμενες 1-2 μέρες με τις ενέργειες που κάνουμε να αντιμετωπίσουμε πλήρως την κατάσταση. Πλέον έχουμε και φύλακα στην περιοχή, ο οποίος δεν επιτρέπει σε κανένα πλην των υπαλλήλων του δήμου να μπαίνει μέσα, καθώς οι πληροφορίες που έχουμε είναι ότι οι φωτιές αυτές έχουν μπει από μετανάστες προκειμένου να βρουν σίδερα για να τα εμπορευτούν.
Είναι γεγονός ότι ο καπνός, ανάλογα με τη διεύθυνση του ανέμου, προκαλεί όχληση στους κατοίκους της περιοχής. Ομως το πρόβλημα έχει περιοριστεί σημαντικά και πιστεύω ότι σύντομα θα ξεπεραστεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα