Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Μαθήματα ισπανικής για τους παραγωγούς που θα πάνε Ισπανία

      

Την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα ξεκίνησαν να διδάσκονται οι δεκαεννέα παραγωγοί θερμοκηπιακών καλλιεργειών από την Κυπαρισσία που θα συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αλμερία της Ισπανίας. Το πρόγραμμα υλοποιείται με ευθύνη του Κέντρου «Δήμητρα» Κυπαρισσίας.
Τα μαθήματα, που θα διαρκέσουν συνολικά 15 ώρες, αφορούν κυρίως στην προετοιμασία των συμμετασχόντων στην ισπανική γλώσσα και περιλαμβάνουν βασικές έννοιες και ορολογία θερμοκηπιακών καλλιεργειών. Την ευθύνη της γλωσσικής προετοιμασίας ανέλαβε το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «Μπουρτσουκλή» από την Τρίπολη, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Νάνσυ Λεμπέκου.

Με τη διεξαγωγή της γλωσσικής προετοιμασίας ξεκίνησε και επίσημα η φάση υλοποίησης του σχεδίου,
που εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης και το οποίο διαχειρίζεται το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, και συγκεκριμένα η δράση Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (Leonardo Da Vinci) που αφορά στην κινητικότητα ατόμων σε συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση (PLM Mobility). Στην έναρξη των μαθημάτων παραβρέθηκε και ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος.
Ο Ο.Γ.Ε.Ε.Κ.Α. «ΔΗΜΗΤΡΑ» είναι Ν.Π.Ι.Δ. και εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα