Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Διαδικασίες για αποκατάσταση ΧΑΔΑ στην Τριφυλία

Για τις διαδικασίες που ακολουθούνται και τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν και να προωθηθούν για το κλείσιμο και την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, καθώς και για την επανεκκίνηση της διαδικασίας για μπαλοποίηση και εναπόθεση των σκουπιδιών, συζήτησε, εν τάχει, το Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας στην προχθεσινή του συνεδρίαση.
Η ευκαιρία για τη συζήτηση - περισσότερο τοποθέτηση του δημάρχου ήταν - δόθηκε με αφορμή το θέμα της ημερήσια διάταξης περί τροποποίησης προϋπολογισμού και εγγραφής νέων κωδικών για τους ΧΑΔΑ, ώστε, όπως είπε στο «Θ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσίγγανος, να προετοιμαστεί ο Δήμος για να καταθέσει στο ΕΣΠΑ τεχνική και περιβαλλοντική μελέτη αποκατάστασης και των πέντε ΧΑΔΑ της Τριφυλίας (Αετού, Αυλώνος, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και Γαργαλιάνων).
Παράλληλα, σημείωσε πως για τους δύο ΧΑΔΑ έχει αποφασιστεί από την Περιφέρεια να κλείσουν, ενώ οι υπόλοιποι τρεις θα συνεχίσουν σύμφωνα με τις αποφάσεις των πρώην Δημοτικών Συμβουλίων και το σχεδιασμό για την αποκατάσταση και την μπαλοποίηση.
Παίρνοντας το λόγο ο δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, τόνισε πως είναι αποφασισμένος να «πιούν», ως Δήμος, αλλά και μόνος ως δήμαρχος, το «πικρό ποτήρι» της διαχείρισης, για να κλείσουν οι ΧΑΔΑ και να πάψει να υπάρχει το τεράστιο πρόβλημα των σκουπιδιών, που με ευθύνες πολλών, διαχρονικά, έχει φτάσει στο απροχώρητο.
Μάλιστα, επισήμανε πως υπάρχουν αποφάσεις των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών της Τριφυλίας, υπάρχει ο σχεδιασμός της Περιφέρειας και προσεχώς θα γίνει μια ανοιχτή διεξοδική συζήτηση, για να ληφθούν αποφάσεις και ο Δήμος να προχωρήσει!

Η.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα