Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Τριφυλία:«Εφιάλτης» η εγκληματικότητα και η παραβατικότητα


ImageΚαθημερινό «εφιάλτη» αποτελούν οι παραβατικές συμπεριφορές και η εγκληματικότητα στην Τριφυλία. Δεν υπάρχει μέρα που να μη σημειωθεί κρούσμα παραβίασης, διάρρηξης, κλοπής και ληστείας. Οι κακοποιοί έχουν αποθρασυνθεί σε τέτοιο βαθμό, που δεν έχουν ενδοιασμούς ούτε στην ώρα ούτε στο χώρο, αφού «χτυπούν» καθ' όλη τη διάρκεια του 24ώρου σε τράπεζες, υπηρεσίες, καταστήματα, σπίτια, αγροικίες, ξώσπιτα, στάβλους και κοτέτσια. Οι πολίτες ζουν με το φόβο από τη διαρκώς αυξανόμενη και εντεινόμενη εγκληματικότητα. Μεγαλύτερη, δε, ανασφάλεια αισθάνονται οι ηλικιωμένοι, κυρίως στα χωριά της ορεινής Τριφυλίας, όπου δεν υπάρχει αστυνόμευση. Με το που νυχτώνει δεν κυκλοφορεί ψυχή. Κάτι η οικονομική κρίση, κάτι ο φόβος και η ανησυχία για ενδεχόμενη «επίθεση», ο κόσμος είναι κλεισμένος στο σπίτι του!
Τα συμβάντα στην Τριφυλία, τον τελευταίο χρόνο, είναι πολλά και, μάλιστα, σε αρκετά από αυτά οι δράστες φέρουν και όπλα (πριν από λίγες μέρες στην Αγία Κυριακή δε δίστασαν να πυροβολήσουν στον αέρα, προφανώς για εκφοβισμό) ενώ σε κάποια δεν έχουν καν καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Έλληνες ή αλλοδαποί;
Έλληνες ή αλλοδαποί βρίσκονται πίσω από τα κρούσματα εγκληματικότητας που παρατηρούνται στην περιοχή; Η απάντηση εξαρτάται από τη δυνατότητα εξιχνίασης των περιστατικών. Και από τη στιγμή που δεν εξιχνιάζονται, είναι αναμενόμενο να υφέρπει η ρατσιστική και ξενοφοβική προσέγγιση πως για όλα φταίνε οι ξένοι.
Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις που έχουν εξιχνιαστεί και οι δράστες είναι Έλληνες και όχι αλλοδαποί, γνωστοί και όχι ξένοι.
Όπως έχουμε επισημάνει ξανά στο «Θ», οι πολίτες, δικαίως, ζητούν περισσότερη και καλύτερη αστυνόμευση. Ζητούν την παρουσία της Αστυνομίας σε πόλεις και χωριά. Αυτό, όμως, σύμφωνα με τις Αστυνομικές Αρχές, δεν μπορεί να γίνει στον επιθυμητό βαθμό, αφού υπάρχει τεράστια έλλειψη σε προσωπικό και, όπως τονίζουν, προσπαθούν με τις όποιες δυνατότητες διαθέτουν να ανταποκριθούν καλύτερα στα αυξημένα καθήκοντά τους. Κάτι πρέπει να γίνει, πάντως. Άμεσα. Γιατί ο φόβος και η ανασφάλεια «τσακίζουν» την ηρεμία και τη γαλήνη του κοινωνικού ιστού της περιοχής. Είναι επιτακτική ανάγκη η ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων με προσωπικό, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και, βεβαίως, να υπάρχει περισσότερη, πιο έντονη και συστηματική αστυνόμευση.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα