Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Την Παρασκευή ο Δ. Κουσελάς στον εισαγγελέα για τη λίστα μεγαλοοφειλετών



Image Την Παρασκευή αναμένεται να καταθέσει με την ιδιότητα του μάρτυρα ο τέως υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς. Ο πρώην υφυπουργός θα καταθέσει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε ο επικεφαλής του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος, Γρ. Πεπόνης, προκειμένου να εξακριβωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Από την άλλη πλευρά, με αφορμή το θόρυβο που συνεχίζεται γύρω από το τι ειπώθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση της ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, ο βουλευτής Μεσσηνίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Επειδή κάποιοι εκ του πονηρού εξακολουθούν την προσπάθεια διαστρέβλωσης όσων είπα για τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, σας παραπέμπω στο πλήρες κείμενο της συνέντευξής μου στη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή, που δόθηκε αμέσως μετά την επίμαχη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών. Όσα είπα σε αυτή - και τίποτα παραπέρα-, ισχύουν στο ακέραιο και σήμερα.
Συγκεκριμένα, στο πρώτο ερώτημα της κας Μακρή “Τι ακριβώς είπατε στην Επιτροπή, κύριε Κουσελά; Είπατε πως εσείς έχετε λίστα μεγαλοοφειλετών, 3.800 ατόμων, που χρωστούν πάνω από ένα εκατομμύριο, τη στείλατε τον πρωθυπουργό, ήταν όλα εισπράξιμα, και δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση και καμία κίνηση από το υπουργείο Οικονομικών;”, απαντώ εξαρχής και σαφέστατα πως: “Όχι, δεν είπα κάτι τέτοιο”.


Τώρα το γιατί, παρά τη ρητή αυτή διάψευση, κάποιοι μου απέδωσαν και συνεχίζουν να μου αποδίδουν πράγματα που εξαρχής αρνήθηκα, είναι θέμα δικών τους επιδιώξεων».
Για το ίδιο θέμα, ο κ. Κουσελάς παρέπεμψε στα πρακτικά της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της 10ης-10-2011 και στη δήλωση-απάντησή του σε ανάλογο ερώτημα του βουλευτή κ. Παπαδημούλη, η οποία έχει ως εξής: «Θέλω να δηλώσω στα πρακτικά ότι ποτέ δε δήλωσα ότι διαθέτω λίστα με μεγαλοοφειλέτες και, πολύ περισσότερο, ότι έδωσα αυτή τη λίστα στο Μαξίμου, όπως ειπώθηκε, ή σε οποιονδήποτε άλλον. Ίσα ίσα, διέψευσα από την αρχή, σε συνέντευξή μου, τέτοιες φημολογίες. Για το τι ακριβώς είπα, παραπέμπω το συνάδελφο κ. Παπαδημούλη στη συνέντευξη που έδωσα από την πρώτη στιγμή στην Κάτια Μακρή, στον Real FM, προκειμένου να ενημερωθεί πληρέστερα».

1 σχόλιο:

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα