Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Αναταράξεις από τις δηλώσεις Κουσελά για τους μεγαλοοφειλέτες

"Στον εισαγγελέα ό,τι έχω να πω"        
Συνεχίζουν να προκαλούν συζητήσεις και αναταράξεις, τόσο εντός του κυβερνώντος κόμματος όσο και εκτός, οι δηλώσεις του βουλευτή Μεσσηνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Κουσελά, για λίστα μεγαλοοφειλετών που έχει στα χέρια του το υπουργείο Οικονομικών.
Χθες ο ίδιος, με αφορμή και τα όσα ακούγονται από διάφορες πλευρές, έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τα εξής: «Επειδή από διάφορες πλευρές τίθεται θέμα περαιτέρω διευκρινίσεων για τα όσα έχουν διαμειφθεί σχετικά με τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, επιθυμώ να δηλώσω ότι: Μετά την παρέμβαση του Οικονομικού Εισαγγελέα, οτιδήποτε έχω να πω θα το πω στην κατάθεσή μου».

Από την άλλη πλευρά, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ κατέθεσε ερώτηση προς το υπουργείο Οικονομικών για τους ισχυρισμούς του πρώην υφυπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Κουσελά, ότι υπάρχει λίστα με 3.500 μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ρωτά αν αληθεύουν οι δηλώσεις του πρώην υφυπουργού Οικονομικών ότι είχε καταρτίσει λίστα μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου -με άμεσα εισπράξιμα χρέη άνω του 1.000.000 ευρώ έκαστος-, που, ωστόσο, η κυβέρνηση ουδέποτε έκανε χρήση προς είσπραξη των ποσών αυτών, και συνεχίζει: «Αν ναι, γιατί δεν προχωρήσατε ως κυβέρνηση στην είσπραξη των υπέρογκων αυτών οφειλών προς το ελληνικό Δημόσιο; Τι σκοπεύετε να κάνετε σε σχέση με τη λίστα αυτή, εφόσον υφίσταται; Θα προβείτε σε δημοσιοποίηση των ονομάτων των οφειλετών και σε είσπραξη των ποσών που αυτοί χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο;».
Ως γνωστόν, ο Δ. Κουσελάς έκανε λόγο για λίστα με 3.800 (και όχι 3.500) φυσικά πρόσωπα, που χρωστούν στην Εφορία άνω του 1 εκατ. ευρώ έκαστο, αναφέροντας ότι τα ποσά αυτά θεωρούνται «εισπράξιμα».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα