Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις απεργιακές κινητοποιήσεις ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Η Δημοκρατική Αριστερά καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν μαζικά και ειρηνικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για τις 19 και 20 Οκτωβρίου η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για την υπεράσπιση του εισοδήματός τους, των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους.Τα μέλη και οι φίλοι της Δημοκρατικής Αριστεράς θα συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις μέσα από τα συνδικάτα, τα σωματεία και τις ομοσπονδίες. 

ΘΕΜΑ :
Ανακοίνωση τoυ Τομέα Υγείας της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας

 Το σύστημα υγείας στη Ελλάδα διέρχεται σοβαρή κρίση – κρίση προσανατολισμού, κρίση αξιών, κρίση μοντέλου άσκησης της ιατρικής.
Σήμερα γίνονται πια πασιφανή τα τεράστια και χρόνια προβλήματα που έχουν συσσωρευθεί στον τομέα της υγείας, της ασφάλισης και της περίθαλψης των πολιτών της χώρας
Παρά τα μεγάλα προβλήματα, το ΕΣΥ και το όλο πλέγμα των δημόσιων υπηρεσιών υγείας αποτελούν σημαντική «περιουσία» του ελληνικού λαού, που η ΔΗΜΑΡ είναι αποφασισμένη να προασπίσει απέναντι σε κάθε πολιτική υποβάθμισης ή συρρίκνωσης.

Αντί λοιπόν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να έρθει σε ρήξη µε κύκλους ανόμων συμφερόντων, µε πρακτικές διαπλοκής εταιρειών-υπηρεσιών-γιατρών, µε την κυριαρχία του πελατειακού κράτους, µε οργανωτικούς ανορθολογισμούς και µε πρακτικές που έχουν εκτινάξει τις δαπάνες υγείας, η πολιτική της επικεντρώνεται μονοσήμαντα και εντελώς ερασιτεχνικά, χωρίς ανάλυση και προγραμματισμό, σε ασκήσεις «τυφλών» και «οριζόντιων» περικοπών με τη διατήρηση των ίδιων μηχανισμών που μας έφεραν ως εδώ.
Η απάντησή μας σε αυτή την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Υγείας θα είναι δυναμική.
Η στρατηγική της αντιπαράθεσης όμως, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να περιλαμβάνει τη διακοπή της λειτουργίας των Υγειονομικών Μονάδων, με καταλήψεις.
Σε περίοδο κρίσης ο υγειονομικός κόσμος πρέπει να σταθεί δίπλα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.
Ένα μόνιμα «ανοιχτό» δημόσιο σύστημα υγείας αποτελεί ανάχωμα απέναντι στον κίνδυνο της αρρώστιας και την απειλή της προσωπικής ή οικογενειακής κατάρρευσης που μπορεί να προκληθεί από την ασθένεια, αποτελεί ασπίδα απέναντι στον περαιτέρω κατακερματισμό της κοινωνίας. 
Οι δύσκολες ώρες είναι ώρες ευθύνης για όλους μας.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τους κ.κ. Υπουργούς

 Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Περιβάλλοντος, ενέργειας και κλιματικής αλλαγής

Ο βουλευτής κ. Νικόλαος Τσούκαλης κατέθεσε αναφορά, την επιστολή του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων Μεσσηνίας σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης άδειας χρήσης νερού και συγκεκριμένες προτάσεις/αιτήματα.
Αθήνα      17-10-2010
Ο καταθέτων  βουλευτής
Νικόλαος Τσούκαλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα