Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Επιπλέον 6 μήνες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι πλημμυρόπληκτες περιοχές της Μεσσηνίας

Καμία παράταση στην αναστολή χρεών μέχρι τώρα από το Υπουργείο Οικονομικών 
Εξάμηνη παράταση της κήρυξης των πλημμυρόπληκτων περιοχών της Μεσσηνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών, Ιωάννης Καπάκης, και έτσι αυτή παρατείνεται έως τις 7 Σεπτεμβρίου 2017.
Ωστόσο, μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν είχε γίνει το ίδιο με το υπουργείο Οικονομικών, όσον αφορά στην αναστολή των χρεών των οφειλετών στις περιοχές αυτές, και καμία σχετική οδηγία δεν είχε δοθεί στη ΔΟΥ Καλαμάτας. Αντίθετα, είχαν απαντήσει αρνητικά στο αίτημα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, με χθεσινή του επιστολή στον υφυπουργό Οικονομικών επαναφέρει το αίτημα για παράταση της απόφασης που αφορά στην αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων.
 
Εξάμηνη παράταση
Η σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών για παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης αφορά στις περιοχές του Δήμου Καλαμάτας, του Δήμου Οιχαλίας, του Δήμου Μεσσήνης, του Δήμου Τριφυλίας, των Τοπικών Κοινοτήτων Νεοχωρίου, Πύργου, Σαΐδόνας, Καστάνιας, Καρυοβουνίου, Μηλέας, Αγίου Νικολάου, Ριγκλίων, Τραχήλας, Πλάτσας, Νομιτσή, Θαλαμών, Λαγκάδας και Αγίου Νίκωνα του Δήμου Δυτικής Μάνης, των Δημοτικών Ενοτήτων Νέστορος, Πύλου, Μεθώνης, Χιλιοχωρίων και των Τοπικών Κοινοτήτων Μεταμόρφωσης και Βλαχόπουλου του Δήμου Πύλου-Νέστορος.
Στην απόφασή του, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας σημειώνει ότι κρίθηκε επιβεβλημένη μετά και το αίτημα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς εξακολουθούν να υφίστανται οι λόγοι κήρυξης και δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο της διαχείρισης των συνεπειών από τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων στις 6 και 7/9/2016.
 
Νέο αίτημα
Αν και αναμενόταν να ακολουθήσει άμεσα η ανάλογη απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για παράταση και της αναστολής των φορολογικών υποχρεώσεων των φορολογούμενων των περιοχών αυτών, μέχρι την ώρα που έκλεισε η ΔΟΥ Καλαμάτας χθες το μεσημέρι δεν υπήρχε σχετική ενημέρωση. Για την εφορία ίσχυε η λήξη της απόφασης αναστολών, η ημερομηνία της οποίας εξέπνευσε την Τρίτη, 7 του μήνα.
Χθες, πάντως, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, επανήλθε στο αίτημά του, μετά την απόφαση του κ. Καπάκη, ζητώντας εκ νέου παράταση αναστολής φορολογικών υποχρεώσεων για ένα εξάμηνο για τις περιοχές της Μεσσηνίας. Μάλιστα, χθες στο Επιμελητήριο έφθασε και απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, ο οποίος ενημέρωνε ότι «το διάστημα των 6 μηνών έχει ήδη καλυφθεί και δεν υπάρχει εκ του νόμου δυνατότητα για περαιτέρω παράταση της αναστολής φορολογικών υποχρεώσεων».
Στη νέα του επιστολή ο κ. Μανιάτης ζητά την επανεξέταση του αιτήματος, καθώς πλέον οι περιοχές αυτές για άλλους 6 μήνες θα βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 
Της Βίκυς Βετουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα