Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Άγνοια νόμου για τις καντίνες στις παραλίες στο Δ.Σ. Τριφυλίας…


«Άγνοια νόμου δε συγχωρείται», κατά τη γενική νομική αρχή, ιδίως δε όταν πρόκειται για θεσμικούς εκπροσώπους της Πολιτείας και της αυτοδιοίκησης, όπως είναι οι Δήμοι, ούτε καν επιτρέπεται!
Κι όμως, όπως αναδείχθηκε και αποδείχθηκε περίτρανα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, στο Δήμο και το Δ.Σ. Τριφυλίας υπάρχει πλήρης άγνοια νόμου σχετικά με τις καντίνες. Η, δε, άγνοια αυτή είναι και «επικίνδυνη», με την έννοια ότι εάν παρέλθει η ημερομηνία που ο νόμος ορίζει, τότε για τις καντίνες και τη λειτουργία τους θα πρέπει να ακολουθηθούν άλλες διαδικασίες και με άλλες υπηρεσίες. Κάτι τέτοιο θα έχει ως συνέπεια την καθυστέρηση σε δημοπρασίες, εγκατάσταση και λειτουργία καντινών στις παραλίες της Τριφυλίας! Θέμα και ερώτημα σχετικά με τις καντίνες, τις ξαπλώστρες και τα θαλάσσια σπορ σε παραλίες της Τριφυλίας έθεσε το βράδυ της Παρασκευής στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος.
Είπε σχετικά: «Έχουμε περάσει τα μέσα Μαρτίου και ήδη θα ’πρεπε να ’χουμε ενεργοποιηθεί και να πληροφορούμαστε για τις καντίνες και χρειάζεται, απ’ ό,τι ξέρω, μία διαδικασία. Να εγκρίνουνε τα τοπικά συμβούλια τους χώρους που θα μπούνε οι καντίνες, τους χώρους που θα μπούνε οι ξαπλώστρες, να περάσουν απ’ τα τοπικά, να ’ρθουν στο Δημοτικό, και μην περιμένουμε να μας έρθει η ΚΥΑ απ’ το υπουργείο. Η ΚΥΑ μπορεί να έρθει τον Απρίλη ή το Μάη. Εμείς, τουλάχιστον, να έχουμε κάνει όλες αυτές τις διαδικασίες για να κερδίσουμε χρόνο και να είμαστε έγκαιρα έτοιμοι για τη θερινή περίοδο. Για όλο το Δήμο Τριφυλίας. Καντίνες, ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ».
Απαντώντας ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, τόνισε: «Βεβαίως ο Δήμος προχωράει τις διαδικασίες, έχουνε αλλάξει πολλά όσον αφορά και στην οικονομική λειτουργία, αλλά και στον τρόπο που ουσιαστικά γίνονται οι διαγωνισμοί, οι προμήθειες, όλα. Είναι σε μια αναστάτωση όλη η Τοπική Αυτοδιοίκηση, είμαστε σ’ αυτή την αναστάτωση, προσπαθεί να βρει ηρεμία ο Δήμος Τριφυλίας. Βεβαίως με τις καντίνες θα προχωρήσουμε και θα είμαστε on time. Αυτό το οποίο είναι βέβαιον είναι ότι τις τελικές αποφάσεις, είτε μας αρέσει είτε δε μας αρέσει, και το ρυθμό των λειτουργιών σε πολλά πράγματα, τα δίνει το κεντρικό κράτος. Και το κεντρικό κράτος έχει και τη διάθεση να παρέμβει πολύ περισσότερο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση…».
Από τη Δημοτική Αρχή και το Δημοτικό Συμβούλιο στο σύνολό του, ωστόσο, προφανώς και αγνοείται ο ν. 4384/23-4-2016 (ΦΕΚ 78 Α) με τις διατάξεις του άρθρου 56: «Η ισχύς της αριθ. ΔΔΠ0005159/586Β ΕΞ2015/7-4-2015 κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, περί απευθείας παραχώρησης με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ο.Τ.Α) Α΄ Βαθμού (578Β), όπως ισχύει, παρατείνεται έως 30-4-2017…».
Όπως, επίσης, αγνοείται η εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας με Α.Π: ΔΔΠ/Β0007612/0630 ΕΞ2016, της 9ης Μαΐου 2016, με θέμα «Παραχώρηση με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών, για τα έτη 2016-2017, κατόπιν της έκδοσης του ν. 4384/23-4-2016 (78 Α)»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα