Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Διαρροές και απώλειες πανταχόθεν στο Δ.Σ. Τριφυλίας

Η κάλπη των δημαιρεσιών στην Τριφυλία φαίνεται πως ήταν «γκαστρωμένη» και έβγαλε τα δικά της αποτελέσματα. Όσες, δε, «αναγνώσεις» κι αν κάνει κάποιος, καταλήγει στη διαπίστωση ότι και στις τρεις ψηφοφορίες που διεξήχθησαν, για πρόεδρο, αντιπρόεδρο και γραμματέα του Σώματος, υπήρξαν διαρροές και απώλειες πανταχόθεν, δηλαδή από όλες τις δημοτικές παρατάξεις! Μάλιστα, η κάλπη της εκλογής προέδρου έβγαλε μέχρι και… Καραγκιόζη σε άκυρο ψηφοδέλτιο, οπότε αντιλαμβάνεται εύκολα κανείς ότι το… τόπι «χάθηκε» μαζί με γκολπόστ, δίχτυ και γήπεδο!
Τι και ποια μηνύματα ήθελαν να στείλουν και έστειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι από συμπολίτευση και αντιπολιτεύσεις, προφανέστατα το γνωρίζουν μόνον οι ίδιοι και ίσως οι αποδέκτες, εφόσον βεβαίως τα μηνύματα παρελήφθησαν! Σίγουρα, πάντως, ήταν μηνύματα από και προς τη συμπολίτευση και το δήμαρχο, αλλά και από και προς την αντιπολίτευση.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης είναι 16. Από αυτούς παρόντες ήταν 15 (σ.σ. απουσίαζε ο Ζαχαρίας Κανελλόπουλος) στις δύο πρώτες ψηφοφορίες για την εκλογή προέδρου και αντιπροέδρου αντίστοιχα, ενώ στην τρίτη ήταν 14, καθώς είχε αποχωρήσει ο Βασίλης Παπαθεοδοσίου.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης είναι 11. Από αυτούς παρόντες ήταν 9 (σ.σ. απουσίαζαν ο Γιώργος Σκιαδάς και ο Σαράντος Κουκούμης) στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου και 10 (σ.σ. προσήλθε ο Σαράντος Κουκούμης) στη δεύτερη και την τρίτη, για την εκλογή αντιπροέδρου και γραμματέα αντίστοιχα.
Ο Γιάννης Καλκαβούρας, που προτάθηκε από τη συμπολίτευση, επανεξελέγη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας. Επί 24 παρόντων (από τους 27 του Σώματος) έλαβε 16 ψήφους έναντι 7 λευκών και 1 άκυρου ψηφοδελτίου (σ.σ. ζωγραφιά με τον Καραγκιόζη, που προκάλεσε αίσθηση και γέλια στο Σώμα, αλλά και προβληματισμό και δυσαρέσκεια στο δήμαρχο). Οι παρόντες και συμμετέχοντες στην ψηφοφορία δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπολίτευσης ήταν 15, άρα τουλάχιστον ένας δημοτικός σύμβουλος από την αντιπολίτευση, μείζονα και πρώτη ελάσσονα, ψήφισε τον κ. Καλκαβούρα. Αναφέρουμε, δε, τουλάχιστον ένας, επειδή αιωρείται, βάσιμα ή αβάσιμα άγνωστο, ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης που δεν «πειθάρχησαν» στην επιλογή και πρόταση του δημάρχου για τον κ. Καλκαβούρα ίσως είναι περισσότεροι του ενός. Αυτό, εάν και εφόσον ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, από τη μία, σημαίνει πως δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης δεν πειθάρχησαν και καταψήφισαν τον υποψήφιο πρόεδρο της δημοτικής τους παράταξης και, από την άλλη, ότι δημοτικοί σύμβουλοι από τη μείζονα και την πρώτη ελάσσονα μειοψηφία, επίσης, δεν ακολούθησαν τη «γραμμή» για «λευκό» και ψήφισαν τον κ. Καλκαβούρα.
Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Καλλίνικος Κυριακουλόπουλος, που προτάθηκε από τη μείζονα μειοψηφία, λαμβάνοντας επί 25 παρόντων δημοτικών συμβούλων (σ.σ. είχε προσέλθει ο Σαράντος Κουκούμης και συμμετείχε στην ψηφοφορία), 20 ψήφους έναντι 5 λευκών ψηφοδελτίων. Γραμματέας εξελέγη ο Μπάμπης Καλογερόπουλος, που προτάθηκε από τις ελάσσονες μειοψηφίες, λαμβάνοντας, επί 24 παρόντων δημοτικών συμβούλων (σ.σ. είχε αποχωρήσει ο Βασίλης Παπαθεοδοσίου που συμμετείχε στις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες), 20 ψήφους έναντι 4 λευκών ψηφοδελτίων.
Ο ισχυρισμός του κ. Κατσίβελα ότι «η παράταξη της πλειοψηφίας κάνει τη συναίνεση πράξη και δεν μπαίνει σε μικρότητες όσον αφορά στη διαδικασία της εκλογής. Στηρίξαμε συνειδητά τις επιλογές της αντιπολίτευσης…», περισσότερο ως «προβοκατόρικος» εξελήφθη και όχι ως ειλικρινής, αφού κάτι τέτοιο δε φαίνεται να προκύπτει από τα αποτελέσματα των δύο ψηφοφοριών, για αντιπρόεδρο και γραμματέα.
Μάλιστα, εάν κάποιος προσέξει πόσοι και ποιοι συμμετείχαν στην ψηφοφορία για αντιπρόεδρο και πόσοι και ποιοι στην ψηφοφορία για γραμματέα, μπορεί να καταλήξει σε μια εικασία ή εκτίμηση. Στις δύο αυτές ψηφοφορίες οι υποψήφιοι έλαβαν από 20 ψήφους, ενώ τα λευκά στην ψηφοφορία για αντιπρόεδρο ήταν 5 και στην ψηφοφορία για γραμματέα 4 και στο μεταξύ είχε αποχωρήσει δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης.
Οι υποψίες, εικασίες και εκτιμήσεις, πάντως, δε δύναται να επιβεβαιωθούν, καθώς όλοι πριν ψηφίσουν μπήκαν στο παραβάν κι εκεί επέλεξαν το ψηφοδέλτιο που έβαλαν στο φάκελο και έριξαν στην κάλπη, ενώ η ψηφοφορία ήταν μυστική. Η αίσθηση που υπάρχει, πάντως, όπως και η διαπίστωση στην οποία καταλήγουν δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις, είναι ότι κατά τις δημαιρεσίες σημειώθηκαν διαρροές και απώλειες πανταχόθεν. 
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα