Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

Επετειακές εκδηλώσεις στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας (βίντεο)

Επετειακές εκδηλώσεις στην Ανω Πόλη Κυπαρισσίας (βίντεο)
Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και την συμμετοχή της Τριφυλίας στον αγώνα.
Εκδηλώσεις οι οποίες κορυφώθηκαν με τα δρώμενα σχετικά με την απελευθέρωση της πόλης και της περιοχής  όπου φουστανελάδες πεζοί και ιππείς ζωντάνεψαν στιγμές τις εποχής εκείνης όταν οι Ντρέδες με το μήνυμα της επανάστασης και του ξεσηκωμού έφτασαν στην πόλη και την απελευθέρωσαν.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο ηρώο της Άνω Πόλης από τον Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομο και ακολούθησε κατάθεση στεφανιών, από το δήμαρχο Τριφυλίας Παναγιώτη Κατσίβελα, τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη , το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Κυπαρισσίας Γιώργο Κρυοβρυσανάκης,  το διοικητή του Λιμενικού Τμήματος , τον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού κλιμακίου Κυπαρισσίας, τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Τσίγγανο εκ μέρους του Συλλόγου Θυμάτων Πολέμου, την πρόεδρο της ΔΚ Κυπαρισσίας Σταματία Αλεξοπούλου, μαθητές σχολείων και αθλητικούς συλλόγους.

Στην συνέχεια στην  πλατεία της Άνω Πόλης παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τα σχολεία και ακολούθησαν  δρώμενα με αφηγήσεις ιστορικών στοιχείων της περιόδου , τα οποία είχαν επιμεληθεί η Δήμητρα Ανδρινοπούλου , Γιώργος Μαυροειδής και Χρήστος Χήναρης , για το πώς ξεκίνησε η επανάσταση στην περιοχή. Έγινε αναπαράσταση του ξεσηκωμού και  της καθόδου των Ντρέδων στην Αρκαδιά (Κυπαρισσία) για την  απελευθέρωση της.
Να σημειώσουμε ότι στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Σύλλογος για την Προστασία και Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας , ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας ΜΕΣΚ, ο Μορφωτικός  Σύλλογος Γαργαλιάνων, ο Συλλόγος Φιλοπροόδων Φιλιατρών, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοπανακίου «Καλλιπάτειρα».
Στην κοινή προσπάθεια των Συλλόγων αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου για την Αναβίωση της Άνω Πόλης Κυπαρισσίας Γιάννης Σταθόπουλος , ενώ σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας.
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις εκδηλώσεις που ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς ενώ  μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Περικλής Μαντάς,  οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων Ευστάθιος Ανδρικόπουλος, Ιωάννα Μαραβελή, Σαράντος Κουκούμης, ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομαλης , ο διοικητής του νοσοκομείου Κυπαρισσίας Παναγιώτης Μπασιάκος.
Κ.Μπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα