Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Σόιμπλε: Καθυστερούμε, έπρεπε να έχουμε ήδη συμφωνήσει


«Το κουαρτέτο θα πρέπει να συμφωνήσει με την Αθήνα ότι τηρούνται οι προϋποθέσεις ώστε να υπάρξει κοινή συμφωνία», δήλωσε προσερχόμενος στην συνεδρίαση του Eurogroup


soimple-kathusteroume-eprepe-na-exoume-idi-sumfwnisei«Το θέμα της Ελλάδας δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Μην περιμένετε μια θεαματική συνεδρίαση. Η τρόικα, σε συνεργασία με την Ελλάδα, θα πρέπει να καταλήξουν στο συμπέρασμα εάν τηρούνται οι δεσμεύσεις του προγράμματος. Υπάρχουν σαφείς όροι για το πότε τηρούνται. Στην συνέχεια πιθανώς να υπάρξει συμφωνία. Μεταξύ θεσμών και ελληνικής κυβέρνησης υπάρχει δυσκολία να βρεθεί συμφωνία. Θα μπορούσαμε να έχουμε ολοκληρώσει αυτό το θέμα (της αξιολόγησης) πολύ νωρίτερα, αλλά θα προχωρήσουμε τελικά προς την επίλυσή. Πάντως το ελληνικό θέμα δεν θα μας απασχολήσει πολύ σήμερα», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup.
Από την  πλευρά του ο γάλλος υπουργός Μισέλ Σαπέν τόνισε ότι το θέμα της Ελλάδας πρέπει να συζητηθεί «γιατί πρέπει να προχωρήσουμε».
«Η κατάσταση στην Ελλάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτή του καλοκαιριού του 2015. Το δράμα το έχουμε αφήσει πίσω μας»
ανέφερε και σημείωσε πως η οικονομία χρειάζεται ορατότητα για το έρχεται στο μέλλον και «σταθερότητα».

Μοσκοβισί: Να κλείσει η αξιολόγηση - η κυβέρνηση έκανε πολλές μεταρρυθμίσεις

Δεν παρεμβαίνω στην ελληνική πολιτική σκηνή, αλλά μετά την εφαρμογή του 3ου προγράμματος έγινε μεγάλη πρόοδος απάντησε ο Πιέρ Μοσκοβισί σε ερώτηση αν μπορεί η κυβέρνηση Τσίπρα να εφαρμόσει το πρόγραμμα. Αυτή η κυβέρνηση (δεν λέω ποιος πρέπει να κυβερνά την Ελλάδα) έκανε πολλές μεταρρυθμίσεις και τις εφάρμοσε: σε αγορές προϊόντων, ασφαλιστικό κ.ά.
Η εμπιστοσύνη πρέπει να επιστρέψει για να υπάρξουν επενδύσεις και θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε τα συμφωνημένα (delivered), συμπλήρωσε.
Πρέπει να κάνουμε κάποιες προσπάθειες και το συζητάμε με την κυβέρνηση, τόνισε και συμπλήρωσε ότι πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση.
Αναφορικά με το ΔΝΤ, τόνισε ότι το Ταμείο μετέχει στο πρόγραμμα εξ αρχής και θέλουμε να μείνει. Δουλεύουμε στενά και κοιτάμε για μια συνολική συμφωνία που θα περιλαμβάνει το ΔΝΤ. 

Σλοβάκος υπ. Οικ.: Ημέρα της Μαρμότας στο Eurogroup

Δηκτικός στο σχόλιό του μέσω Tweeter ο σλοβάκος υπουργός Οικονομικών Πέτερ Καζιμίρ, ο οποίος έγραψε: "Φαίνεται πως στην Ελλάδα είναι η Μέρα της Μαρμότας σήμερα. Θα ενημερωθούμε και οι ομάδες θα επιστρέψουν στην Αθήνα προσπαθώντας να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα