Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

«Οργιάζει» η εγκληματικότητα στην Τριφυλία, «πάρτυ» κάνουν οι κακοποιοί…

Την 25η Μαρτίου μπήκαν στο σπίτι του πρώην δημάρχου Τριφυλίας
«Οργιάζει», ξανά, τις τελευταίες μέρες η εγκληματικότητα στην Τριφυλία και οι κακοποιοί κάνουν «πάρτυ» μέρα και νύχτα!
Την ημέρα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου άγνωστος ή άγνωστοι δράστες «μπουκάρισαν» στο σπίτι του πρώην δημάρχου Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, στο Χαλαζώνι, καθώς και σε γειτονικό σπίτι. Ο κ. Κόλλιας βρισκόταν στα Φιλιατρά για τις επετειακές εκδηλώσεις και μόλις επέστρεψε βρέθηκε μπροστά στη δυσάρεστη έκπληξη της παραβίασης του σπιτιού του. Εντύπωση, δε, προκαλεί το γεγονός ότι οι δράστες «μπουκάρισαν» παρά το γεγονός ότι στην αυλή είναι ελεύθερα τρία μεγαλόσωμα σκυλιά.
Την ίδια μέρα σημειώθηκαν, επίσης, τουλάχιστον δύο κρούσματα στην πόλη της Κυπαρισσίας.
Τα νέα αυτά συμβάντα, όπως είναι φυσικό, έχουν τραγικές συνέπειες στη ζωή των θυμάτων, όπως και των κατοίκων της Τριφυλίας, οι οποίοι αισθάνονται ανασφαλείς ακόμα και μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.
Κι όμως, την ίδια στιγμή, όπως είναι γνωστό, η Ελληνική Πολιτεία, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το υπουργείο Εσωτερικών, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., όχι μόνο δεν κάνουν κάτι για την ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων της περιοχής, αλλά αντίθετα έχουν θέσει σε υλοποίηση το σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΛ.ΑΣ. με το οποίο μπήκαν «λουκέτα» στα αστυνομικά τμήματα Κοπανακίου και Φιλιατρών.
Παραβιάσεις σπιτιών, αποθηκών και αγροικιών, κλοπές, διαρρήξεις, ληστείες, σημειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες παντού στην περιοχή, με τους κατοίκους της Τριφυλίας να αισθάνονται πως έχουν αφεθεί στο έλεος των κακοποιών, χωρίς η Πολιτεία να τους παρέχει, όπως οφείλει, στοιχειώδη προστασία. Παράλληλα, τα όρια αντοχής και ανοχής τους, σε συνδυασμό με το φόβο και τον τρόμο, τούς αναγκάζουν να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας.
Το πρόβλημα έχει τεράστιες κοινωνικές διαστάσεις, αφού εξαιτίας της ανασφάλειας που αισθάνονται οι πολίτες έχει διαρραγεί η κοινωνική συνοχή και ηρεμία στην περιοχή, ενώ ιδιαίτερα τρομακτική είναι η καθημερινότητα των κατοίκων – ηλικιωμένων σχεδόν στο σύνολό τους – Τοπικών Κοινοτήτων, όπου δεν υπάρχει στοιχειώδης αστυνόμευση.
Οι αστυνομικές δυνάμεις των Α.Τ. της περιοχής καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, αλλά αυτή, εκ των πραγμάτων, δεν μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα επαρκούς αστυνόμευσης και εμπέδωσης αισθήματος ασφάλειας, αφού υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και μέσα.
Σε αντίθεση με τα "λουκέτα", απαιτείται άμεσα, λοιπόν, ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν ικανοποιητικά στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας, και βεβαίως να υπάρχει περισσότερη αστυνόμευση της περιοχής, για πρόληψη και καταπολέμηση της εγκληματικότητας και εμπέδωση – ξανά – του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες!
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα