Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Οι συμβουλές που ίσως μια μέρα σας σώσουν την ζωή


Όταν οι άνθρωποι ακούν τη φράση «συμβουλές επιβίωσης», θα σκεφτούν πως πρόκειται για καταστάσεις στη φύση

Ωστόσο, είναι γεγονός πως ακόμη και στην πόλη θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να αντιδράσετε προκειμένου να αποφύγετε τις δύσκολες περιπτώσεις.
Παρακάτω θα μάθετε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές ώστε να μην πανικοβληθείτε αν βρεθείτε αντιμέτωποι με επικίνδυνες καταστάσεις. 

Χρήση των κλειδιών ως αυτοάμυνα 
Αυτή είναι μια γνωστή συμβουλή: για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας αν δεχτείτε επίθεση στον δρόμο, κρατήστε τα κλειδιά ανάμεσα στα δάχτυλα σαν σιδερογροθιά. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να το κάνετε αυτό γιατί μπορεί να βλάψει τα δάχτυλά σας. Επίσης, για να τοποθετήσετε έτσι τα κλειδιά, θα χρειαστείτε χρόνο που ίσως δεν έχετε εκείνη τη στιγμή. Είναι πιο αποτελεσματικό να κρατήσετε τα κλειδιά σας όπως ένα μαχαίρι ή ανάμεσα στη γροθιά σας. 

Αν ο οδηγός του ταξί ενεργεί παράξενα
Πριν μπείτε σε ένα ταξί, γράψτε τον αριθμό της πινακίδας του. Αν ο οδηγός φανεί πως ενεργεί παράξενα, τηλεφωνήστε σε κάποιον ή απλά προσποιηθείτε πως μιλάτε στο τηλέφωνο. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας σας, αναφέρετε τον αριθμό του ταξί. 

Μην υποτιμάτε τα ιξωδίδες (τσιμπούρια)
Στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική, τα τσιμπούρια μπορεί να προκαλέσουν Νόσο του Λάιμ ή αλλιώς Βορρελίωση. Επιπλέον, μπορεί να προκληθεί εγκεφαλίτιδα. Και οι δύο αυτές ασθένειες είναι εξαιρετικά επικίνδυνες. Αν σας τσιμπήσει ένα τσιμπούρι, επισκεφτείτε αμέσως τον γιατρό για εξετάσεις. Να θυμάστε ότι τα τσιμπούρια μπορεί να βρεθούν επάνω σας ακόμη κι αν επισκεφτείτε ένα συνηθισμένο πάρκο, οπότε, πάντα πρέπει να προσέχετε. Για να αφαιρέσετε ένα τέτοιο πλάσμα από το δέρμα σας, δοκιμάστε να το πιάσετε από το κεφάλι με ένα τσιμπιδάκι και πολύ προσεκτικά, τραβήξτε το. 

Αν κάποιος πει ότι δεν θα σας αγγίξει, να είστε σε επιφυλακή
Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις παράξενες, αυτόκλητες υποσχέσεις. Αν κάποιος σας πει χωρίς κανένα λόγο, πως δεν θα σας αγγίξει, θα πρέπει να υποπτευθείτε πως θα κάνει ακριβώς το αντίθετο. Οι δηλώσεις αυτού του είδους θα πρέπει πάντα να σας θέτουν σε επιφυλακή. 

Χρήματα για έκτακτη ανάγκη
Είναι καλή ιδέα να έχετε κρυμμένα κάποια χρήματα στη θήκη του κινητού σας. Υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να τα χρειαστείτε για να πληρώσετε (για παράδειγμα έναν οδηγό ταξί) σε περίπτωση που έχετε χάσει ή σας έκλεψαν την τσάντα ή το πορτοφόλι.

 Η επίδραση του πλήθους
Αν εσείς ή κάποιος που είστε μαζί, νιώσει ξαφνικά αδιαθεσία σε δημόσιο χώρο, μην ζητήσετε βοήθεια από όλους ταυτόχρονα. Θα πρέπει να βρείτε το κοντινότερο άτομο και να του ζητήσετε να σας βοηθήσει. Σε αντίθετη περίπτωση, η ευθύνη απλά «διαχέεται»: οι άνθρωποι θα σκεφτούν ότι κάποιος άλλος έχει ήδη αναλάβει την ευθύνη για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και απλώς θα μείνουν αδρανείς.

Τι να κάνετε αν δεν μπορείτε να ανοίξετε το παράθυρο ενός αυτοκινήτου που βυθίζεται 
Αν είστε σε ένα αυτοκίνητο που βυθίζεται, θα πρέπει να ανοίξετε αμέσως το παράθυρο και να βγείτε χωρίς καθυστέρηση. Αλλά τι πρέπει να κάνετε αν το παράθυρο δεν ανοίξει; Αυτό μπορεί να συμβεί στις περιπτώσεις που το αυτοκίνητο έχει υποστεί ζημιά ως αποτέλεσμα της σύγκρουσης. Για το λόγο αυτό, θα πρέπει να έχετε πάντα κάτι βαρύ μέσα στο αυτοκίνητο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σπάσετε το παράθυρο, εάν είναι απαραίτητο. Μια κλειδαριά τιμονιού, ένας πυροσβεστήρας ή οποιοδήποτε άλλο βαρύ αντικείμενο, είναι κατάλληλο για το σκοπό αυτό. 

Ένας απλός κανόνας ασφαλείας για τις σκάλες που ξεχνούν πολλοί άνθρωποι
Ποτέ μην βάζετε τα χέρια μέσα στις τσέπες όταν ανεβαίνετε ή κατεβαίνετε τις σκάλες, ώστε να κρατηθείτε αμέσως αν γλιστρήσετε. Αν πέσετε, τα χέρια σας θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στην πρόληψη σοβαρού τραυματισμού στο κεφάλι σας. 

Αν κάτι πάει στραβά, μην φοβηθείτε να είστε αγενείς
Θα πρέπει πάντα να τολμάτε να αρνηθείτε να περάσετε χρόνο με ανθρώπους που φαίνονται παράξενοι. Αν φοβάστε να είστε μόνοι στο ασανσέρ με τον γείτονά σας και αισθάνεστε πως κάτι πάει στραβά, μην αγνοήσετε το ένστικτό σας απλά για να μην προσβάλλετε το άλλο πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα