Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Για 5η φορά καταστρέφονται μετασχηματιστές για κλοπή χαλκού και μένει χωρίς ρεύμα η περιοχή των Φιλιατρών

Για 5η φορά καταστράφηκαν μετασχηματιστές για κλοπή χαλκού στη Γιόλακα Φιλιατρών και η περιοχή έμεινε χωρίς ρεύμα! Όσο απίστευτο κι αν φαντάζει, δυστυχώς είναι η θλιβερή πραγματικότητα από την ανεξέλεγκτη δράση κακοποιών στην περιοχή.

Για 5η φορά, λοιπόν, προχθές τη νύχτα άγνωστοι κατέστρεψαν τρεις μετασχηματιστές της ΔΕΗ, από τους οποίους έκλεψαν το χαλκό, προκαλώντας ζημιά πολλών χιλιάδων ευρώ, αφήνοντας παράλληλα χωρίς ρεύμα ολόκληρη τη γύρω περιοχή, στην οποία υπάρχουν σπίτια, γεωτρήσεις, αντλιοστάσια και θερμοκηπιακές καλλιέργειες που υφίστανται τις συνέπειες, αφού χωρίς ρεύμα δεν μπορούν να λειτουργήσουν ηλεκτρικοί και ηλεκτρονικοί μηχανισμοί, καθώς και μηχανήματα θέρμανσης που απαιτούνται για τη φροντίδα των φυτών και δη, των νεαρών.
Όπως αποδεικνύεται από τα αλλεπάλληλα κρούσματα στην περιοχή, οι δράστες έχουν ιδιαίτερη «αδυναμία» στη Γιόλακα Φιλιατρών, όπου κάθε λίγο και λιγάκι «χτυπούν». Η «δουλειά» των κακοποιών, όπως και τις προηγούμενες φορές, δείχνει «επαγγελματισμό», καθώς, ως φαίνεται, ήξεραν τι έκαναν, ενώ εκτιμάται πως είναι οι ίδιοι με τις προηγούμενες φορές. Μάλιστα, σε ένα σημείο όπου καταστράφηκε ο μετασχηματιστής εικάζεται πως η ζημιά έγινε περί τις 4.00 χθες τα ξημερώματα, καθώς εκείνη την ώρα κάτοικος της περιοχής αντιλήφθηκε στο σπίτι που διαμένει διακοπή ρεύματος.
Οι κακοποιοί, προφανώς, αφού σκαρφάλωσαν στις κολώνες, κατέβασαν τις ασφάλειες, έκοψαν καλώδια και μετά «ξήλωσαν» τους μετασχηματιστές, βάρους κοντά στον 1 τόνο, ρίχνοντάς τους στο χώμα!
Με τους μετασχηματιστές σωριασμένους στο χώμα, τους έκαναν φύλλο και φτερό, διαλύοντάς τους και αφαιρώντας από το εσωτερικό τους το χαλκό!
Χθες το πρωί ενημερώθηκε η Αστυνομία και η ΔΕΗ και έσπευσαν στην περιοχή αστυνομικοί υπάλληλοι και συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ. Η ζημιά που προκλήθηκε, για μια ακόμα φορά, είναι πολλών χιλιάδων ευρώ. Ο δε προβληματισμός Αρχών, κατοίκων και της ΔΕΗ είναι έντονος για τα αλλεπάλληλα συμβάντα.

Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα