Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Ψάχνουν 14 τρομοδέματα με αποδέκτες τους «Θεσμούς»

ta-tromodemata-oi-purines-kai-o-mageiras-twn-ekriktikwn
DNA και αποτυπώματα του… μάγειρα (κατασκευαστή εκρηκτικών μηχανισμών) της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς αναζητούν τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., πάνω στους οκτώ εκρηκτικούς φακέλους, που εντόπισαν την περασμένη Παρασκευή, στο κέντρο διαλογής των ΕΛ.ΤΑ. στο Κρυονέρι.
Από την πρώτη στιγμή του εντοπισμού τους και την «ακτινογράφηση» του εκρηκτικού τους περιεχομένου, εξουδετερώθηκαν από στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να εξερευνηθούν για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού, πάνω σε μέρη της συνδεσμολογία και του εσωτερικού τους.
Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου, γνωρίζουν ότι πίσω από τις αποστολές των εκρηκτικών φακέλων είναι ασύλληπτα στρατολογημένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς»,
οι οποίοι ενδεχομένως έχουν «ποινική» συνεργασία. Αναμένουν προκήρυξη για την συνολική ανάληψη ευθύνης της αποστολής των εκρηκτικών φακέλων, όπως έγραφε η οργάνωση στο αρχικό κείμενο με το οποίο αναλάμβανε την ευθύνη μόνο για την αποστολή εκρηκτικού φακέλου με παραλήπτη τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφανγκ Σόϊμπλε. Όσο αυτή η προκήρυξη δεν έρχεται συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων εκρηκτικών φακέλων.
Δύο από τους στόχους των οκτώ εκρηκτικών φακέλων ήταν ο επικεφαλής του EurogroupΓερούν Ντάισελμπλουμ, και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Φρανκφούρτη πρόεδρος της οποίας είναι ο Μάριο Ντράγκι, ενώ ως αποστολείς εμφανίζονταν γνωστοί Έλληνες οικονομολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίου, ανάμεσά τους ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σαμαρά, Γκίκας Χαρδούβελης. Οι περισσότεροι από τους οικονομικούς παράγοντες που μπήκαν στο στόχαστρο των τρομοκρατών έχουν συνδέσει το όνομά τους με τις διαπραγματεύσεις και τα μνημόνια, ενώ έχουν έδρα σε διαφορετικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Στόχοι είναι και στελέχη μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών.
Εκτός από τον κ. Χαρδούβελη ως αποστολείς εμφανίζονται και άλλα ονόματα πανεπιστημιακών και οικονομολόγων με συμμετοχή σε κυβερνητικά σχήματα, όχι όμως εν ενεργεία πολιτικοί. Και αυτό διότι οι τρομοκράτες ήθελαν να γίνουν όσο το δυνατόν πιο πειστικοί, προκειμένου οι στόχοι να μπουν στον πειρασμό να ανοίξουν τα πακέτα.
Τα νέα οχτώ δέματα τοποθετήθηκαν σε κιβώτια των ΕΛ.ΤΑ. στις 14 Μαρτίου 2017 και εντοπίστηκαν από τις Αρχές στο κέντρο διαλογής στο Κρυονέρι στις 17 Μαρτίου. Οι φάκελοι σε Βερολίνο και Παρίσι, πρέπει να τοποθετήθηκαν σε υπαίθρια γραμματοκιβώτια στις 12 Μαρτίου και τα υπόλοιπα στις 14 του ίδιου μήνα, από διάφορες περιοχές της Αθήνας. Στις 15 Μαρτίου αποκαλύφθηκε ο εκρηκτικός φάκελος στο Βερολίνο, στις 16 ακολούθησε το κείμενο ανάληψης της ευθύνης και λίγες ώρες αργότερα σημειώθηκε η ανάφλεξη του δεύτερου εκρηκτικού φακέλου με τον τραυματισμό υπαλλήλου στο Παρίσι.
Η Αντιτρομοκρατική, όπως λένε αξιόπιστες πηγές, τα εντόπισε την περασμένη Παρασκευή. Και αυτό διότι οι αρμόδιοι αστυνομικοί ερευνούσαν το κατά πόσο μπορεί να υπάρχουν και άλλοι τρομοκρατικοί φάκελοι που δεν είχαν εντοπιστεί.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα οχτώ δέματα είχαν όμοια συνδεσμολογία με αυτά που πρόλαβαν να φτάσουν σε Βερολίνο με αποδέκτη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε και στο Παρίσι με αποδέκτη στέλεχος του ΔΝΤ. Ο εντοπισμός τους έγινε στο κέντρο διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι. Αυτό επετεύχθη διότι ύστερα από την ανακάλυψη του παγιδευμένου φακέλου στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας στο Βερολίνο, δόθηκαν εντολές για διακοπή των φορτώσεων δεμάτων στα αεροπλάνα, προκειμένου να γίνει έλεγχος σε όλα. 
Οι φόβοι των αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής επιβεβαιώθηκαν με τον εντοπισμό ακόμα οκτώ παγιδευμένων πακέτων, που εντοπίστηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή πριν πάρουν το δρόμο για την Ευρώπη.
Όπως αποδεικνύεται, η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» κατάφερε με επιτυχία να επαναλάβει αυτό που είχε κάνει το Νοέμβριο του 2010 όταν είχε στείλει 14 παγιδευμένα δέματα σε πρεσβείες στην Ελλάδα και σε στόχους του εξωτερικού, ανάμεσά τους η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Ο συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει λήξει, καθώς υπάρχει ο φόβος ότι μπορεί οι τρομοκράτες να θέλησαν να στείλουν και αυτή τη φορά 14 τρομοπακέτα σε μία συμβολική κίνηση με σκοπό να δείξουν ότι δεν πτοούνται από τις δεκάδες συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής τα τελευταία χρόνια. Έτσι, οι έρευνες στα δέματα των ΕΛ.ΤΑ. θα συνεχιστούν, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου φαίνεται να δραστηριοποιήθηκαν οι αποστολείς στο κέντρο της Αθήνας. Στο ίδιο πλαίσιο οι αστυνομικοί αναζητούν υλικό από κάμερες 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα