Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας αναλυτική ενημέρωση για τη ΔΕΥΑΤ και τους λογαριασμούς της


Στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, στο οποίο θα κληθεί να παρίσταται και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, Παναγιώτης Γυφτάκης, θα γίνει αναλυτική ενημέρωση στο Σώμα για την επιχείρηση και τους λογαριασμούς της.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Σώματος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, έθεσε θέμα και ερώτημα για τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΤ, λέγοντας: «Έχουμε πολλά παράπονα για τους λογαριασμούς του νερού και καλό θα είναι, έστω την επόμενη φορά, κε δήμαρχε, να είναι ο πρόεδρος εδώ να μας κάνει ανάλυση στους λογαριασμούς. Μου φέρανε λογαριασμούς και διαμέρισμα της Αθήνας κλειστό και διαμέρισμα, σπίτι δικό μας, κλειστό εδώ, να έχουμε τριπλάσια τιμή εμείς εδώ. Τόσο πιο πολλά είναι τα έξοδα τα δικά μας; Τόσο πιο καλύτερες είναι οι υπηρεσίες που παρέχουμε; Να τα δούμε αυτά, λοιπόν, γιατί έχει διάφορα μέσα ο λογαριασμός, έχει πολιτιστικά τέλη – και δεν ξέρω αν είναι τα ίδια και στις τρεις πόλεις τα πολιτιστικά τέλη –, και κάποια άλλα, έχει βιολογικούς κ.ά.Καλό θα είναι την επόμενη, αν δεν μπορείτε τώρα να μας πείτε αναλυτικά τι συμβαίνει με τους λογαριασμούς, να είναι ο πρόεδρος εδώ για να μας τα πει αναλυτικά, και να μας πει αν είναι οι ίδιοι λογαριασμοί σε όλες τις Ενότητες».
Απαντώντας ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σημείωσε: «Όσον αφορά στη ΔΕΥΑΤ, η ΔΕΥΑΤ που αφορούσε στη Δ.Ε. Κυπαρισσίας, που ήταν και το αντικείμενο αναφοράς της, η γενικότερη τιμολογιακή πολιτική που υπήρχε επεκτάθηκε σε όλο το Δήμο. Όσον αφορά στο πολιτιστικό τέλος, δεν είναι τίποτε άλλο από αυτούς που έχουν και φέρνουν οι Καποδιστριακοί Δήμοι, έτσι όπως έχουν αποφασίσει τα Δημοτικά τους Συμβούλια της εποχής εκείνης, και αυτή είναι η διαφορά. Κατά γενική ομολογία είναι ότι μέχρι στιγμής απ’ τη ΔΕΥΑΤ χρεώνονται μόνο τα πάγια, γιατί ουσιαστικά δεν έχουνε γίνει μετρήσεις εδώ για πάρα πολύ χρονικό διάστημα, κι αυτό ήταν ένα έλλειμμα τόσο του Δήμου Τριφυλίας όσο και παλιότερα της ΔΕΥΑΚΥ. Τώρα, σταδιακά, μπαίνουνε οι μετρήσεις του νερού. Πολύ ευχαρίστως στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου να είναι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ για πιο αναλυτική ενημέρωση.
Βεβαίως, υπάρχουνε αντιπρόσωποι από την αντιπολίτευση μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ που μπορούνε να ενημερώνονται και να κουβεντιάζουνε, γιατί ουσιαστικά και το Όργανο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΤ, είναι μια αντανάκλαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Εγώ θα έλεγα όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι να συγκροτήσουνε το σύνολο των ερωτήσεων που θέλουνε να υποβάλλουνε και να κάνουμε ένα κομμάτι του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου να αναφέρεται στη ΔΕΥΑΤ».
Αξίζει να τονισθεί, πάντως, πως ο καθορισμός τιμολογίων Ύδρευσης - Αποχέτευσης Τριφυλίας έγινε και εγκρίθηκε με την υπ’ αριθ.  45/15-6-2015 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΤ (https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%A54%CE%A1465%CE%98%CE%A04-39%CE%99?inli...). Άρα, τα τιμολόγια ύδρευσης και αποχέτευσης ισχύουν και είναι γνωστά από τον Ιούνιο του 2015, δηλαδή εδώ και είκοσι έναν (21) ολόκληρους μήνες. Η δε ενημέρωση και συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, αφού οι πάντες και με τον πλέον επίσημο τρόπο θα ενημερωθούν για τη ΔΕΥΑΤ συνολικά, αλλά και ανά Δημοτική Ενότητα!
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα