Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

Αεροπορική τραγωδία στη Λάρισα: Νεκροί αξιωματικός της 120 ΠΕΑ και ένας επιχειρηματίας

Στην περιοχή Δένδρα λίγο έξω από την Λάρισα, εντοπίστηκαν γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης, τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Αερολέσχης Λάρισας, το οποίο και χάθηκε από το ραντάρ και αναζητούνταν από το βράδυ της Τετάρτης.
Από το δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους ο 34χρονος εκπαιδευτής στην 120 ΠΕΑ, υποσμηναγός (Ι) Νίκος Γρηγορίου με καταγωγή από την Αμφιλοχία και ο 43χρονος επιχειρηματίας Διονύσης Τσεκούρας από την ίδια περιοχή.
Ο 34χρονος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας το προηγούμενο διάστημα ανήκε στη δύναμη της 110 Πτέρυγας Μάχης στη Λάρισα υπηρετώντας στην 348 Μοίρα και έως το 2013 ήταν χειριστής αεροσκαφών τύπου RF-4.
Όταν η 348 Μοίρα έκλεισε φέτος το καλοκαίρι πήρε μετάθεση για την 120 Πτέρυγα Εκπαιδεύσεως Αέρος στην Καλαμάτα και ακολούθως πήρε άδεια.
Σύμφωνα με αναφορές και οι δύο ήταν έμπειροι πιλότοι, μέλη της Αερολέσχης Λάρισας και πετούσαν και οι δυο με υπερελαφρά αεροσκάφη TL-20.
Συγκλονιστική μάλιστα είναι η πληροφορία, που δημοσίευσε το armynow.net, ότι η σύντροφος του άτυχου υποσμηναγού εργάζεται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και τέθηκε σε επιφυλακή για να υποδεχθεί πιθανό τραυματία ή νεκρό από την συντριβή του αεροσκάφους. Σημειώνεται πως η επιχείρηση για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Αερολέσχης ήταν δύσκολη, καθώς η νύχτα και το μικρό μέγεθος του αεροσκάφους εμπόδιζαν τον εντοπισμό του. Στην επιχείρηση συμμετείχαν δυνάμεις της αστυνομίας, 10 οχήματα και 23 άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά και ελικόπτερο του Στρατού.
Η επιχείρηση εντοπισμού είχε απλωθεί σε μεγάλη έκταση και σε σημεία όπου υπήρχαν πληροφορίες για την πιθανή πτώση του αεροσκάφους, με κύρια σημεία τις περιοχές Πλατανούλια, και Δένδρα, όπου και τελικά σημειώθηκε το δυστύχημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα