Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

560.000 ευρώ για νέο εξοπλισμό στα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Πίστωση 560.000 ευρώ για την προμήθεια νέου ιατρομηχανολογικού εξοπλισμού για τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας ενέκρινε το υπουργείο Υγείας, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή της η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας.
Μετά την έγκριση της εν λόγω πίστωσης, η οποία προέρχεται από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου, το Γ.Ν. Μεσσηνίας μπορεί να προχωρήσει στους σχετικούς διαγωνισμούς για να αγοράσει τον συγκεκριμένο εξοπλισμό, ώστε να τον έχει παραλάβει μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο.
Συγκεκριμένα, για το Νοσοκομείο Καλαμάτας -σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια”-, θα γίνει προμήθεια ενός συστήματος επεξεργασίας νερού (80.000 ευρώ), 7 σκιαλυτικών λυχνιών με δορυφόρο, τύπου led (140.000 ευρώ), ενός τομογράφου οπτικής συνοχής - OCT (80.000 ευρώ) κι ενός νευροχειρουργικού μικροσκοπίου (150.000 ευρώ), ενώ για το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα γίνει προμήθεια ενός υπερηχοτομογράφου γενικής χρήσης (110.000 ευρώ).
Παράλληλα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου -με την οποία παράλληλα εκφράζονται ευχαριστίες προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου- θα προχωρήσει επίσης και η προμήθεια δύο συστημάτων υπερηχογραφίας καρδιολογικής χρήσης, τριών συστημάτων βιντεολαπαροσκόπησης και ενός ενδοσκοπικού πύργου ΩΡΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα