Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

"Αποθήκη" λυμάτων τα κανάλια του ποταμού Άρι σύμφωνα με το Δήμαρχο Π. Νίκα


Το πρόβλημα της έντονης δυσοσμίας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροχώματος, απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Απαντώντας ο δήμαρχος σημείωσε ότι «κάποιοι έξυπνοι ρίχνουν τη νύχτα μέσα στα κανάλια λύματα» μολύνοντας έτσι και τα κανάλια άρδευσης αλλά και τον ποταμό «Άρι». Ο κ. Νίκας υπογράμμισε ότι «το χειρότερο είναι ότι από αυτά τα κανάλια ποτίζονται χωράφια με αποτέλεσμα όλα αυτά να περνούν στη διατροφική αλυσίδα».
Προσέθεσε, δε, ότι τον έλεγχο για το τι γίνεται στα κανάλια άρδευσης και στον ποταμό «Άρι» τον κάνει η αστυνομία, οι δικαστικές αρχές και οι περιβαλλοντικές υπηρεσίες του Νομού. Συμπληρώνοντας τόνισε ότι μόνη λύση είναι η ανασυγκρότηση των καναλιών μέσω της αναβάθμισης του ΓΟΕΒ, προκειμένου να είναι δυνατός ο έλεγχος. Εκτίμησε, ωστόσο, ότι μια τέτοια διαδικασία κοστίζει περίπου 3.000.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι η αναφορά του δημάρχου στο θέμα έγινε μετά από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλη Μάκαρη. Ο κ. Μάκαρης στην ερώτησή του ζήτησε να
διευκρινιστεί εάν η δυσοσμία στο Ασπρόχωμα προέρχεται από τα κανάλια του ΓΟΕΒ και τον ποταμό «Άρι» ή αν προέρχεται από τη λυματολάσπη που βρίσκεται στον βιολογικό καθαρισμό.
Απαντώντας ο κ. Νίκας στο σκέλος της ερώτησης που αφορά τη λυματολάσπη του βιολογικού καθαρισμού Καλαμάτας ανέφερε ότι ακολουθείται διαδικασία ξήρανσης, ωστόσο, προσέθεσε ότι στην περιοχή έχουν θαφτεί 38.000 τόνοι λυματολάσπης από το 1985 και μετά! «Είναι μια βόμβα, την οποία καλούμαστε να διαχειριστούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας.
Αναφορικά με την επάρκεια νερού, τέλος με ερώτηση του επικεφαλής της "Αλλαγής" Θόδωρου Μπρεδήμα για θέμα επάρκειας νερού, ο δήμαρχος τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ενώ έχει γίνει σχετική σύσκεψη. Οι πολίτες πρέπει να κάνουν οικονομία στο νερό, ενώ γίνονται συνεχείς έλεγχοι, διότι διάφοροι ασυνείδητοι χρησιμοποιούν παράνομες μεθόδους και κλέβουν νερό για να ποτίζουν χωράφια κ.λπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα