Σάββατο 1 Ιουλίου 2017

"Πράσινο" στο τουριστικό «τρένο» στην Καλαμάτα - Απομένει η άδεια από τον ΕΟΤ


Η άδεια του ΕΟΤ, αρμόδιου οργανισμού για τέτοια ζητήματα, απομένει, προκειμένου να λειτουργήσει στην Καλαμάτα τουριστικό «τρένο». Το ζήτημα απασχόλησε το προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο κατά πλειοψηφία αποφάσισε τη διαδρομή που θα ακολουθεί το συγκεκριμένο όχημα.
Σημειώνεται ότι με την παραπάνω απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας ακύρωσε αντίστοιχη περσινή με την οποία καθοριζόταν η διαδρομή, αλλά και 4 στάσεις του τουριστικού «τρένου».
Η ειδοποιός διαφορά με τη φετινή απόφαση είναι ότι, πλέον, κατά τη διαδρομή δεν θα υπάρχουν στάσεις. Ο επιχειρηματίας επιλέγεται βάσει της χρονολογίας κατάθεσης της αίτησης και δεν υπάρχει άλλο κριτήριο από το νόμο..
Αφετηρία και τέρμα θα είναι η συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Νικολάου Πλαστήρα και το
τουριστικό τρένο θα ακολουθεί τη διαδρομή: Αφετηρία – Αρτέμιδος – Νέδοντος – Σαλαμίνος – Ψαρών – Αναλήψεως – Τσαμαδού – Ναυαρίνου – Ξενοδοχείο Filοxenia, αναστροφή και επιστροφή μέσω των οδών: Ναυαρίνου – Τσαμαδού – Αναλήψεως – Ύδρας – Ευαγγελιστρίας – Αφετηρία.
Σε κάθε περίπτωση το τουριστικό "τρένο" με την ταχύτητα, που θα λειτουργεί, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για τα κυκλοφοριακά προβλήματα που είναι δυνατό να επιφέρει στην - ούτως ή άλλως- επιβαρυμένη οδό Ναυαρίνου την τουριστική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια
Δεν βρέθηκαν σχόλια γι'αυτό το άρθρο.
Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει το άρθρο χρησιμοποιώντας την παρακάτω φόρμα